Erdoğan Toprak'tan demokratikleşme paketi için açıklama

Erdoğan Toprak'tan demokratikleşme paketi için açıklama

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, demokratikleşme paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toprak, yazılı açıklamasında Avrupa Birliği sürecinde 50 yılın geride kalmasına rağmen iktidarın AB'yi adeta rafa kaldırdığını iddia etti. Türkiye'de demokratikleşmenin önündeki engeller ve bu konuda atılması gereken adımların belli olduğunu savunan Toprak, "Ülkenin gerçeklerini yok sayıp kendi isteklerine göre bir demokrasi paketi çıkarmak halkı kandırmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir" ifadesini kullandı.


Toprak, şöyle devam etti:
"CHP olarak yüzde 10 seçim barajı kalkmadan, düşünce ve ifade özgürlüğü güvence altına alınmadan; toplantı, gösteri ve örgütlenme özgürlüğü geliştirilmeden; din ve vicdan özgürlüğü korunmadan ve her inanca eşit imkan tanınmadan; basın özgürlüğü sağlanmadan, tutuklu milletvekili, öğrenci ve gazeteci ayıbına son verilmeden gerçek bir demokrasinin kurulamayacağına inanıyor ve savunuyoruz. Eğer AKP samimi ise gelsin bu konularda verdiğimiz kanun tekliflerini TBMM'den geçirsin ve ülke rahat bir nefes alsın."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...