Erdoğan resepsiyonda: Tezkereyi destekliyorum Türkiye tehdit altında

Erdoğan resepsiyonda: Tezkereyi destekliyorum Türkiye tehdit altında

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yeni Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve muhalefet liderleri de katılarak, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İşte liderlerin söyledikleri:
gt; Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben bu tezkereyi destekliyorum. İçinde olduğumuz bir NATO öbür taraftan tehdit altında olan bir ülke konumundayız ve bölgede terör örgütlerinin ne durumda olduğunu görüyoruz. Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından kuşatıldığı iddiası, uydurmadır. Türbeye yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin atacağı adım, tavır bellidir. Meclis'in tezkere kararından sonra da zaten bizim ayrıca bir toplantımız (güvenlik zirvesi) olacak.
gt; Başbakan Davutoğlu: Yarın (bugün) kim IŞİD'in karşısında göreceğiz, CHP ve HDP için sınav günü. CHP 'hayır' derse tarihe IŞID'in yanında yer alarak geçer. BDP 'hayır' derse Kobani'deki Kürtleri destekleme imkanı olmaz. PYD Suriye rejimiyle arasına mesafe koymalı.
gt; CHP lideri Kılıçdaroğlu: Tezkereye şöyle bir baktığımızda, sanki IŞİD terör örgütü işin perdesi ama Suriye ile nasıl mücadele edeceğiz? Bu anlayışla geldiğini görüyoruz. O açıdan doğru bir tezkere olarak görmüyoruz. 'Hayır' oyu kullanacağız
gt; MHP lideri Bahçeli: Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan olduğu dönemden itibaren çözüm süreci ile ilgili her değerlendirmesini, aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar var.
gt; Resepsiyon sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu Salonu'ndaki Başkanlık Divanı odasına geçerek bir süre baş başa görüşme yaptı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, görüşmeye ilişkin, "Birkaç dakikalık dinlenme molasıdır. Buna özel bir anlam yüklemek doğru değil" dedi.
gt; Askerler yoktu: Resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları ise katılmadı. Komutanların katılmama gerekçesinin, tezkere gibi kritik bir süreçte sorulara muhatap kalmama hassasiyeti olduğu belirtildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...