Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir siyaset kaçınılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir siyaset kaçınılmaz

GÜNDEM Haberleri

Milletvekillerine Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk defa hitap eden Recep Tayyip Erdoğan "Yeni bir sayfa açalım, birlik olup Türkiye'yi uçuralım" mesajı verdi.

Meclis'in 24. dönem 5. yasama yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmayla başladı. Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Genel Kurul'a hitap eden Erdoğan, nbsp;çözüm sürecinden Aysel Tuğluk'un askere taş atmasına, IŞİD tehdidinden HSYK seçimlerine kadar geniş bir yelpazede mesajlar verdi. Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olarak milletvekillerine seslenmekten gurur duyduğunu belirten Erdoğan özetle şunları söyledi: "Sandık her meselenin çözüm yeri. 'Millet anlamaz, karar veremez' yaklaşımının dönemi kapanmıştır. Yeni Türkiye'de yeni bir siyaset, vesayetin bitmesi artık kaçınılmazdır. Şiddetin, terörün, silahların ve sokak eylemlerinin peşinde değil; büyüme ve kalkınmanın mücadelesinde bir siyaset, Türkiye'yi uçuracaktır. Terör ve şiddet eylemleri karşısında, en cesur şekilde önce siyasetçinin durması gerekir. Ülkenin huzur ve güvenliği için canını ortaya koyan güvenlik güçlerine taş atan bir anlayış, kendini küçülten bir siyaset anlayışıdır.
Mimarı olduğum, her türlü siyasi riskine rağmen kararlılıkla bugüne taşıdığım çözüm sürecinin geleceğe taşınması en büyük arzum. Milletimiz sürecin arkasındadır. Bu kararlı ilerleyişinin karşısında durmak akıntıya kürek çekmektir. Paralel yapı, devleti kullanarak siyaseti şekillendirme arzusundadır. Son iki seçim, bir bakıma paralel yapının tasfiyesidir. Yargı içinde karanlık bir şebekenin güç kazanmasına asla göz yumulmayacaktır. nbsp;
Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, seçilmiş bir hükümet, yapıcı bir muhalefet inşallah Türkiye'de yeni bir hamle sürecini başlatacak Yeni Türkiye'yi yeni hedeflerle kucaklaştıracaktır."


Kendimizi kullandırmayız
Orta Doğu'daki gelişmeleri de değerlendiren Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Bölgedeki gelişmeler karşısında herkes susabilir ama Türkiye'nin böyle bir seçeneği yoktur. Bölgemizde ve dünyada yaşanan insanlık dramlarına herkes gözünü kapatabilir, Türkiye'nin böyle bir seçeneği yoktur. En başında belirtmeliyim, hiçbir ülkenin içişlerine müdahale arzumuz, topraklarında da gözümüz yoktur. Ne topraklarımızda ne bölgemizde ne de yeryüzünde hiçbir terör örgütüne sempatiyle ya da müsamahayla bakmamız söz konusu olamaz. Ancak şunu da herkes bilmeli ki; Türkiye geçici çözüm arayışlarında kendisini kullandıracak bir ülke değildir.

nbsp;Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir siyaset kaçınılmaz

Vekillere gül sürprizi


Yeni yasama yılının açılışı için TBMM Genel Kurul Salonu'na giren milletvekilleri, sıralarında kırmızı beyaz güller buldu.



TÖRENDEN NOTLAR...
Gerilimsiz açılış
28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı yemini eden Recep Tayyip Erdoğan, 34 gün sonra aynı kürsüden milletvekillerine hitap etti. nbsp;Yemin töreninde yaşanan gerginliğe rağmen açılış bu kez sakin geçti. Erdoğan'ı, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, şeref kapısı önünde ise TBMM Başkanı Cemil Çiçek karşıladı. Cumhurbaşkanının giriş yaptığı TBMM Şeref holünden Başkanlık Divanı giriş kapısına kadar olan bölüm kırmızı beyaz çiçeklerle süslendi. nbsp; Cumhurbaşkanı, başbakan olduğu dönemde kullandığı prompterı bu defa cumhurbaşkanı olarak ilk kez Genel Kurul'da kullandı. Böylece ABD Başkanı Barack Obama için ilk kez konulan prompter Cumhurbaşkanı Erdoğan için salona girmiş oldu. Erdoğan 30 sayfalık konuşma metnini yaklaşık 45 dakikada okuyarak tamamladı.


MUHALEFET AYAKTA KARŞILADI nbsp;

Açılış töreninde, İstiklal Marşı ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan anons edildi. Salona gelişi sırasında, AK Partililerin yanı sıra CHP ve MHP liderleri de dahil muhalefet milletvekilleri Erdoğan'ı ayakta karşıladı. Sadece birkaç CHP'li vekil ayağa kalkmazken bazıları ise dışarı çıkmayı tercih etti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...