Erdoğan müjdeledi: Taksim’e yeni AKM

Düzenleyen:
Erdoğan müjdeledi: Taksim’e yeni AKM

GÜNDEM Haberleri

“Projesi bitti. Binayı yıkıp gerek yan gerekse arka taraftaki boşlukları da dahil ederek çok ama çok güzel bir eseri İstanbulumuza kazandıracağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İstanbul Huber Köşkü’nde verdiği iftarda sanatçı ve sporcularla bir araya geldi. İftarın ardından yaptığı konuşmasına, dün Ege Denizi açıklarında meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini ileterek başlayan Erdoğan, “Maddi hasarlar, bunlar telafi edilir fakat bu konularda her zaman için hazırlıklı olmamızın gereğini hatırlatmak istiyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı, kültür, sanat ve sporun, toplumları bir arada tutan ortak değerler olduğunu dile getirerek, sözlerini özetle şöyle sürdürdü:
∂ Ülkemizde ise maalesef bu ortak değerlerimiz, uzun süre  belli bir kesimin tekelinde olmuştur. Özellikle kültür ve sanat alanında öne çıkabilmenin, ancak milletin değerlerine karşı olmakla mümkün olabildiği gibi çarpık bir anlayış, ülkemizde hakim kılınmaya çalışılmıştır.
∂ Taksim’deki opera binasının yenilenmesi -yani Atatürk Kültür Merkezi’ni kast ediyorum- başta olmak üzere daha iyisini, daha güzelini yapmak için atılan adımlar, bu çarpık anlayışın saldırısına uğramıştır. Halbuki AKM aslında deprem sebebiyle ciddi bir hasara da uğramış olan bir yerdir. Yani deprem tehlikesiyle karşı karşıya olan bir yer.
∂ Türkiye’nin hem kapasite teknik alt yapı bakımından en modern batı ülkelerinde dahi örneğine pek az rastlanabilecek opera binası şu anda neresidir biliyor musunuz? Bu eser Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bir parçası olan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’dir.
∂ Ülkemize böyle bir eseri (Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi) kazandıran anlayışı, Taksim’deki o sağlıksız ve kesinlikle çirkin yapıyı yıkıp yerine daha güzel bir eser kazandırmak istediğimiz için uzun yıllar boyunca bizi yerden yere vurdular. Ne sanatçı düşmanlığımız, ne sanata saygısızlığımız kaldı.
∂ Halbuki biz, hem İstanbul’a hem de kültür sanat dünyamıza yakışır bir eseri ülkemize kazandırmak için çalıştık. Harbiye Kongre Merkezi bunun bir örneğidir. Oradaki Muhsin Ertuğrul neydi, biz onu şu anda ne hale getirdik? Şimdi Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’ni aynı mimari gruba yaptırdık. Gerek yan gerekse arka taraftaki boşlukları da dahil ederek hakikaten çok ama çok güzel bir eseri İstanbul’umuza kazandıracağız. Proje çalışmaları bitti, işin uygulama bölümüne geçeceğiz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...