Erdoğan: Kobani'yi 'çözüm'e şantaj yaptırmayız

Erdoğan: Kobani'yi 'çözüm'e şantaj yaptırmayız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani üzerinden Çözüm Süreci'ni hedef alan şantajlara izin verilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurtiçi ziyaretini Gaziantep'e yapan Recep Tayyip Erdoğan, İslahiye Çadırkent Konaklama Tesislerine giderek buradaki Suriyeli sığınmacılara seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki çatışmalar başlamadan önce Şam rejimini çok samimi şekilde uyardıklarını, Bağdat yönetimine de aynı uyarıları yaptıklarını hatırlatarak, "Ne yazık ki ne Esed ne de Maliki bizim samimi uyarılarımızı dinlemediler. Şimdi soruyorum; 250 bin Suriyeli kardeşimizi katleden zalim Esed bunun hesabını hem bu dünyada hem ebedi alemde nasıl verecek? Ben inanıyorum ki sizin beddualarınız onun için bir felah olmayacaktır" diye konuştu.
Batılı ülkelere seslenerek, IŞİD ile mücadelede havadan bombalamanın çözüm olmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO Zirvesi'nde de bunu batılı devletlerin başkanlarına söyledim. İşte aylar geçti herhangi bir netice yok. Şu anda Ayn El Arab da diğer adıyla Kobani de düştü, düşüyor. Üç şey istedik. Bir; uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım. İki; o bölgeye paralel güvenli bölge ilan edilmesi lazım. Üç; eğit - donat anlayışıyla Suriye ve Irak'ta oradaki ılımlı muhalif kesimin hem eğitilmesi hem de donatılması lazım" diye konuştu.
İslahiye'den tüm dünyaya seslendiğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Türkiye, kendisine yönelik her türlü tehdit karşısında müteyakkızdır, hazırlıklıdır, donanımlıdır" dedi. Erdoğan, TBMM'nin, şu anda hükümetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine gerekli olan yetkiyi bir yıl süreyle verdiğini hatırlatarak şunları kaydetti: "Özellikle, Suriye içindeki toprağımız olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik bir tehdide, anında karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Değerli kardeşlerim, şu anda ne yazık ki bakıyoruz Kobani ile ilgili konuşanlar, bir yandan tezkereye karşı çıkıyor, hem de Kobani'yi Türkiye'nin iç siyaset malzemesi, çözüm sürecinin de şantajı haline getirmeye çalışıyorlar. Şunu da İslahiye'den söylemek istiyorum. Türkiye, IŞİD terör örgütüne karşı olduğu kadar, aynı şekilde PKK terör örgütüne de karşıdır."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Gaziantep'te 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı, valiliği ve belediyeyi ziyaret etti. Belediyeden çıkışta kendisini bekleyen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirip ayaküstü sohbet eden Erdoğan, ardından biri şehit olmak üzere iki aileyle evlerinde bayramlaştı.


nbsp;Erdoğan: Kobani'yi 'çözüm'e şantaj yaptırmayız


SİZ MUHACİR BİZ ENSAR...

Kalabalığın bayramını Arapça olarak kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler Türkiye olarak yaklaşık 4 yıldır sizleri burada misafir etmenin memnuniyeti, sevinci ve haklı gururu içindeyiz. Sizler muhacir oldunuz, mecburiyet içerisinde yurtlarınızı terk ettiniz. Bizler de ensar olduk, sizin için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Kim ne derse desin sizler bize asla yük değilsiniz" dedi. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...