ABD'den cevap: Hedefimiz Esad değil IŞİD

ABD'den cevap: Hedefimiz Esad değil IŞİD

DÜNYA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Eğer Esad rejimi hedef alınırsa, Türkiye Suriye'ye ordu gönderebilir" açıklamalarına ABD'den cevap geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında asıl hedeflerinin Beşar Esad değil IŞİD olduğunu söyledi. Psaki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınırda uçuşa yasak bölge ilan edilmesi yönündeki çağrısı için de "Şimdilik uçuşa yasak bölge veya tampon bölge hakkında neyin düşünüldüğü ve düşünülmediği üzerine hiçbir şey değişmedi" değerlendirmesinde bulundu. Sözcü, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye'nin Suriye sınır politikasına getirdiği eleştiriler ve ardından dilediği özrüyle ilgili bir soruyu da "Bizim herhangi bir ülkenin IŞİD'i desteklediğine ilişkin kanıtımız yok. Biz geleceğe bakıyoruz" diye cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...