Erdoğan: Kazma kürek al, bir hendek de sen açıver

Düzenleyen:
Erdoğan: Kazma kürek al, bir  hendek de sen açıver

GÜNDEM Haberleri

“Aynı zat daha önce de hendekçi teröristleri arkadaşı ilan etmişti. Beyefendi, bir kazma kürek de sen eline al, git orada hendek açıver.”

Damla Peker ANKARA 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Diyarbakır Çınar ilçesinde gerçekleşen terör saldırısını kınayarak, “Çınar saldırısı bile tek başına terörün ve terör karşısında haysiyetli bir duruş sergilemeyenlerin, alçak, ahlaksız, karanlık yüzünü göstermeye yeter” dedi.
Erdoğan, terör örgütünü destekleyen bildiriye imza atan akademisyenleri destekleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert çıktı. Erdoğan, CHP liderinin terör örgütünün propagandasına alet olmasından duyduğu pişmanlığı dile getiren Beyaz’ı ‘dik durmamakla’ suçladığını hatırlatarak özetle şöyle konuştu: “Bu genel başkana göre, o televizyon programcısı, bu durumdan üzüntü duymak bir yana, ‘aynı tavrını sürdürmeli, yani terör örgütünün propagandasına devam etmeliymiş’, öyle diyor genel başkan. Biliyorsunuz aynı zat daha önce hendekçi teröristleri de arkadaşı olarak ilan etmişti. Beyefendi, bir kazma kürek de sen eline al, sen de git orada hendek açıver. Bu partinin kimi mensupları da çatışmalarda yaralanan teröristleri hastanede ziyaret etmekten, güvenlik güçlerini tahkir etmeye, teröristlerle dayanışma ilanları asmaya kadar sergilemedik kepazelik bırakmadılar. Bu genel başkan savcılığın koyduğu yayın yasağını da eleştiriyor. Oradaki kanlı tabloları tüm dünyaya izletecek miydi? Fransa da terör saldırıları sırasında aynı hassasiyeti göstermişti. Doğrusu da budur.”
  1100 AKADEMİSYENE:  Maalesef ülkemizde bedeni bu topraklarda yaşayan ama ruhu bu milletin tüm değerlerine düşman, sayıca az fakat sesi çok çıkan bir kesim var. Bunlar içlerindeki kini, husumeti, çirkinliği ortaya saçıyorlar. İşte kendilerine akademisyen diyen bir güruh çıkıp alenen terör örgütü yanında saf tutarak devletine ve milletine kin kustu. İlgili kurumlara dün seslendim, bugün de sesleniyorum: Anayasamıza ve yasalarımıza göre açık suç teşkil eden bu ihanet karşısında, anayasal ve yasal gereklerini yapacaklarına inanıyorum. Bu işi çözmedikten sonra da asla bu operasyonlar durmayacaktır, bunu da biliniz. Biz, 78 milyon vatandaşımızı, bu bin 100 tane sözde aydından izin alarak, icazet alarak mı yöneteceğiz? Biz, izni ve görevi milletten aldık, sonuna kadar da kullanacağız.
CUMHURİYET’E:  Bir şey çok ağrıma gitti. Fransa’daki Paris saldırısını manşetlerinden benim ülkemdeki bir gazete, ‘Fransa çocuklarına ağlıyor’ başlığıyla verdi. Fakat Sultanahmet’teki olayı ‘katliam ülkesi’ diyerek sunması bizi şaşırtmadı. Ama umuyorum birilerinin aklını başına getirmiştir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...