Bildiri savaşları

Düzenleyen:
Bildiri savaşları

GÜNDEM Haberleri

Devleti ‘katil’ ilan edip PKK’ya toz kondurmayan 1100 akademisyene bazı edebiyatçı ve gazetecilerden destek geldi.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adına yapılan ve büyük tartışma oluşturan açıklamanın ardından akademisyenlere edebiyatçılardan destek geldi. Pelin Batu, Leyla İpek ve Ahmet Ümit gibi isimlerinde de imza attığı bildiride şu ifadeler yer aldı; “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifinin, 11 Ocak 2016 tarihinde hükümete yaptığı barış ve müzakere çağrısına, kalbimiz ve kalemimizle katılıyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesini reddediyoruz. Eşitlik ve barışın yanındayız. Yaşam hakkının yanındayız. Özgür düşüncenin yanındayız. Ama’sız fakat’sız eğer’siz: Bu suça ortak olmayacağız! Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, yanındayız.”
100’ü aşkın gazeteci de bir bildiri yayınlayarak imza kampanyası başlattı. Ahmet Şık, Amberin Zaman, Arzu Demir, Banu Güven, Ceyda Karan, Elif Ilgaz, Emre Deveci, Hayko Bağdat, Mehveş Evin gibi isimlerin destek verdiği bildiride şu ifadeler dikkat çekti: “Akademisyenlerin ‘Barış istiyoruz’ dedikleri için hedef haline getirilmelerini insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından tehlikeli buluyoruz. Biz, barış isteyen gazeteciler olarak, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ diyen akademisyenlerin yanında olduğumuzu ve savaş değil barış ortamı içinde habercilik yapmak istediğimizi beyan ediyoruz.”
Hür Akademisyenler Derneği (HAKAD) tarafından da “Teröre Sessiz Kalmayacağız” başlığıyla imza kampanyası düzenlendi. Kampanyada 14 saat gibi kısa süre sonra bine yakın imzaya ulaşıldı. Dernek Başkanı Prof. Dr. Ali Gür “Akademisyenler, sadece 3-5 tane akademiden uzak, kendisini akademisyen olarak gösteren ve topluma üstten bakan bir gruptan oluşmuyor” dedi.
SORUŞTURMA ÜSTÜNE SORUŞTURMA
Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyeleri hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın, TCK’da 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçu ile Terörle Mücadele Kanunu'nda yer alan ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülen, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yürütüleceği öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...