Erdoğan: Beyaz ekmeği sofralardan kaldıralım

Erdoğan: Beyaz ekmeği sofralardan kaldıralım

GÜNDEM Haberleri

Ekmek israfına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de günde bin 500 ton, yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyor. Bir yılda israf edilen ekmeğin ekonomik değerinin karşılığı olarak 102 bin asgari ücretliye maaş ödenebilir; 500 okul yapılabilir. Bir tarafta yiyecek bir dilim ekmek bulamayan yığınlar, diğer tarafta tıka basa doyan, yiyemediğini de çöpe atan bir kitle var" dedi. Erdoğan, "Artık şu beyaz ekmek denen ekmeği artık sofralardan kaldıralım" çağrısında da bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" başlattı. TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Zenginleştikçe israfı aran bir hayat nbsp;tarzı bizim tarzımız olamaz. Biz zenginleştikçe tasarruf eden, tasarruf ettikçe zenginliği artan bir ülke olmak zorundayız" dedi. Ekmek israfına dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkiye'de günde bin 500 ton, yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyor. Bir yılda israf edilen ekmeğin ekonomik değerinin karşılığı olarak 102 bin asgari ücretliye maaş ödenebilir; 500 okul yapılabilir. Bir tarafta yiyecek bir dilim ekmek bulamayan yığınlar, diğer tarafta tıka basa doyan, yiyemediğini de çöpe atan bir kitle var. Bu sürdürülebilir, adil bir tablo, kalkınma ya da refah da değildir. Bu hırstır, tamahtır, açgözlülüktür." "Artık şu beyaz ekmek denen ekmeği artık sofralardan kaldıralım" diyen Erdoğan, "Kepek oranı yüksek ekmeği sofralarımıza getirelim. Bizim dedelerimiz ninelerimiz bu beyaz ekmeği mi yiyordu? Şimdi onun adımlarını atıyoruz. Bu başladı. Hızla da yaygınlaştıracağız" ifadelerini kullandı. nbsp;

##tgvideo##
nbsp;
KAMUDA DA GAYRİMENKUL İSRAFI VAR nbsp;
Başbakan nbsp;Erdoğan, son Bakanlar Kurulu toplantısında kamu kurumlarının "gayrimenkul israfı" üzerinde durduklarını belirterek, "Buralarda çok ciddi israf var. Neden? Senede 1-2 ay gidecekler, tatil yapacaklar, kamp yapacaklar. Ondan sonra ne olacak? Ondan sonra 10 ay buralar çıplak, çürümeye yüz tutacak. Neymiş kamu mensuplarının oralarda yazın tatillerini geçirmesine fırsat vermek. İlla devlet böyle bir şeyi yapacaksa, belli otellerle anlaşırsın, oralarda gider yazın o tatillerini yaparlar. İşin sevki idaresi budur, anlayış budur ama bu tür anlayışlar bize maalesef yerleşmedi" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...