Boyner: Silahlarla değil, birbirimizle konuşalım

/ Kaynak: İHA
Boyner: Silahlarla değil, birbirimizle konuşalım

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak son konuşmasını yapan Ümit Boyner, İmralı görüşmelerine işaret ederek, "Kürt meselesinde esen barış rüzgarları, içimde Paris'te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği bir umut ışığının yanmasına yol açıyor" dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak son konuşmasını yapan Ümit Boyner, İmralı görüşmelerine işaret ederek, "Kürt meselesinde esen barış rüzgarları, içimde Paris'te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği bir umut ışığının yanmasına yol açıyor" dedi. nbsp;
TÜSİAD'ın 43. Genel Kurulu'nda konuşan Boyner, "TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla son kez karşınızda olmaktan dolayı hem mutlu ve heyecanlıyım hem görevimi tamamlamış olmanın hafifliğini yaşıyorum hem de ister istemez bir nebze hüzünlüyüm. Öncelikle görevi çok emin ellere teslim ediyor olmanın gönül rahatlığı içindeyim" diye konuştu.
Kürt meselesinde esen barış rüzgarlarının, kendi içinde Paris'te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği bir umut ışığının yanmasına yol açtığını dile getiren Boyner, "Milletçe 30 yıllık kabusumuzun biteceğine dair emarelerin artmasına seviniyorum. Toplumsal dokumuzu giderek daha derinden kemiren bir sorunun çözümünde sona yaklaştığımız duygusu içimi ısıtıyor. Yö ntemlerle ilgili farklı düşünenler olabilir. Çözüme ulaşmakta farklı nedenler benimsemiş olabiliriz ama toplumun neredeyse tüm kesimleri artık çözüm diyor; 'Artık silahlarla değil, birbirimizle konuşalım' diyor. Hepimiz ne olursak olalım, kendimize hangi kimliği uygun görmüş olursak olalım, bu toprakların insanıyız. Bizler ve çocuklarımız barışı ve çözümü hak ediyoruz. Terörün sona erdirilmesi kadar Kürt sorununun çözümüne de odaklanacağımıza dair ümitler besliyorum. Tüm bu duygular ayrılık duygusunu ve ona bağlı hüznümü dengeliyor" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...