Erdoğan Bayraktar'ın istifasında çok önemli detay

Erdoğan Bayraktar'ın istifasında çok önemli detay

GÜNDEM Haberleri

AK Parti yönetimi, Bayraktar'ın istifasına ilişkin Meclis Genel Kurul sürecinin başlatılması konusunda henüz bir karar vermiş değil.

Türkiye Gazetesi / ÖZEL HABER-
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa etmesini açıklamasına rağmen Anayasaya göre milletvekilliği istifasının geçerli olması için Meclis Genel Kurulu'nun onayı şart. nbsp;Anayasa'nın 'Milletvekilliğinin düşmesi' başlıklı 84'üncü maddesinde, istifa eden milletvekillinin milletvekilliğinin düşmesinin, istifanın geçerli olduğu TBMM Başkanlık Divanınca tespit edildikten sonra, TBMM Genel Kurulunca kararlaştırılacağı hükme bağlanıyor. AK Parti yönetimi, Bayraktar'ın istifasına ilişkin Meclis Genel Kurul sürecinin başlatılması konusunda henüz bir karar vermiş değil.
CEMAL KAYA'NIN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
AK Parti'li Cemal Kaya da 2005 yılında adı enerji soruşturmasında geçtiği için milletvekilliğinden istifa etmişti. İstifası Meclis Genel Kurulunda oylanarak kabul edilen Kaya'nın milletvekilliği düşürülmüş ve dokunulmazlığına son verilmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...