Ekipler harekete geçti! Vatandaşlar lahit mezar sandı, gerçek bambaşka çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekipler harekete geçti! Vatandaşlar lahit mezar sandı, gerçek bambaşka çıktı

GÜNDEM Haberleri

Tarihi milattan önce 1200'lü yıllara dayanan ve Türkiye'nin köklü şehirleri arasında yer alan Bolu'da, yol kenarındaki boş bir arazide bulunan yapının lahit olduğu tahmin edilmişti. Müze müdürlüğü ekiplerinin incelemeleri sonrası yapının ne olduğu ortaya çıktı.

Oldukça zengin bir geçmişe sahip olan Anadolu topraklarının dört bir yanı tarihi yapılarla ve eserlerle dolu. Bu illerden birisi de Bolu. Kentin Mudurnu yolu üzerindeki boş arazide bulunan kayaç, yoldan geçen vatandaşların dikkatini çekti.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; kaya parçasını inceleyen vatandaşlar, kaya parçasının üzerinde kapak şekline benzeyen bir malzeme görünce, kayanın lahit mezar olduğunu düşündü. Vatandaşlar, durumu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bildirdi.

ÜZERİNE BETON DÖKÜLMÜŞ KAYAÇ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Mudurnu yolunun kenarında bulunan boş arazide duran kaya parçası için Müze Müdürlüğü'nden ekipler olay yerine geldi. Vatandaşın lahit mezar sandığı kaya parçasını inceleyen ekipler, parçanın 'üzerine beton dökülmüş kayaç' olduğunu tespit etti.

Yapılan incelemenin ardından ekipler telefonla kendilerini arayan vatandaşı bilgilendirerek olay yerinden gitti. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...