Dünya liderlerinin ikiyüzlü tavrına tepki: Charlie Hebdo için ayaklananlar nerede?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya liderlerinin ikiyüzlü tavrına tepki: Charlie Hebdo için ayaklananlar nerede?

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Batılı ülkelerin İsrail'in katliamını uzaktan seyrettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderlerine Charlie Hebdo için Paris’te yaptıkları yürüyüş üzerinden yüklendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EİT) 16’ncı Zirvesi’nde İsrail’in Gazze katliamlarında dünyanın üç maymunu oynamasına tepki gösterdi. “Filistin davamızın savunulmasında birlikte sesimizin yükseltilmesi çok ama çok mühim” diyen Erdoğan, Charlie Hebdo olayında 25 kişinin öldürüldüğünü, dünya liderlerinin Paris’te hep birlikte yürüyüş yaptıklarını hatırlattı.

Erdoğan “Şu an 11 bin çocuk ve kadın öldürüldü, dünya sessiz. Başta Amerika, Batı, hep birlikte sessizler. Çocuk ve kadın. Bunları her gün televizyonlarda izliyoruz. Burada özellikle Ekonomik İş Birliği Teşkilatı olarak, hep birlikte Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkarmayacaksak, yükseltmeyeceksek ne zaman yükselteceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu mesajları verdi:

>>Batılı ülkelerin tam desteğini alan İsrail yönetimi, insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek, okulları, camileri, kiliseleri, hastaneleri, üniversiteleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor. Çocukları dahi katletmeyi meşrulaştıran bir fanatizmle karşı karşıyayız.

>>Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini, Mısırlı kardeşlerimizin de desteğiyle el-Ariş Havalimanı’na sevk ettik.

>>500 milyonluk nüfusu ve 1,5 trilyon doları bulan toplam geliriyle Ekonomik İş Birliği Teşkilatı, şüphesiz önemli bir konuma sahip. Ekonomik İş Birliği Teşkilatı üyeleri olarak gayri hukuki uygulamalarla haksız bir şekilde baskı ve izolasyon altında tutulan Kıbrıs Türklerinin seslerini duyurmak hepimizin sorumluluğudur.

>>Karabağ’da 30 yılı aşkın süre devam eden işgalin tamamen sona ermesiyle birlikte bölgemizde kalıcı barışa bir adım daha yaklaştığımızı görüyoruz. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik yükümlülüklerini yerine getirmesi, bu süreci kolaylaştıracaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, 15 Kasım’da, İstanbul’da devlet ve hükümet başkanlarının eşlerinin katılımıyla uluslararası bir toplantı gerçekleştirileceğini kaydederek, böylece Gazzelilerin yaşadığı acıların dindirilmesi için güçlü bir dayanışma sergileneceğini dile getirdi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan’daki EİT Zirvesi’nin ardından yurda döndü.

Dünya liderlerinin ikiyüzlü tavrına tepki: Charlie Hebdo için ayaklananlar nerede?

NE OLMUŞTU?

Fransa Paris’te 2015’te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı sonrası Avrupalı liderlerin de katıldığı büyük bir yürüyüş gerçekleşmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda10 Kasım 2023 07:11

nice insanlar gördüm üstünde elbise yok ,nice elbiseler gördüm ,içinde insan yok

Sonraki Haber Yükleniyor...