Doğudaki yatırıma jandarma koruması

Doğudaki yatırıma jandarma koruması

GÜNDEM Haberleri

Terör eylemlerine karşı Doğu ve Güneydoğu'daki şantiyelerin bundan sonra jandarma tarafından korunması kararlaştırıldı

KK'nın Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımcılara korku salan eylemlerine karşı yeni güvenlik tedbirleri devreye girecek. Hükümetin aldığı karar doğrultusunda büyük yatırımlar bundan sonra jandarma koruması altında olacak. AK Parti'nin hafta sonu Afyonkarahisar'da yapılan istişare toplantısında çözüm süreci ile ilgili değerlendirme yapılırken, bölge milletvekillerinin büyük çoğunluğu güvenlik konusundaki endişelerini dile getirdi. Bu ortamda bölgede siyaset yapmanın zorlaştığına, yatırımcıların yeni yatırım yapmaktan korktuğuna, iş makinalarının yakılması ve nbsp;işçilerin kaçırılması gibi olayların endişeleri artırdığına dikkat çekildi. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Efgan Ala iç güvenlik paketi ile birlikte güvenlik kaygılarının giderileceğini söyledi. Ayrıca bölgedeki yatırımların özel güvenlik elemanlarınca değil jandarma tarafından korunacağını kaydetti. Bu kapsamda, hastane, havaalanı, yol ve baraj inşaatları jandarma koruması altında olacak.
Öte yandan, hükümet yatırımcıların güvenlik kaygılarının giderilmesi için ihale şartnamelerine güvenlik önlemlerinin devlet tarafından alınacağına yönelik bir madde koyulmasını da gündeme getirdi. Yücel Kayaoğlu-ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...