Doğu Karadeniz'deki vaka artışlarını ‘bilim’ araştıracak

Doğu Karadeniz'deki vaka artışlarını ‘bilim’ araştıracak

GÜNDEM Haberleri

Her 100 bin kişideki Covid-19 vaka sayısı, Sağlık Bakanlığı haftalık veri tablosunda en yüksek çıkan Karadeniz Bölgesi'ndeki Trabzon, Rize, Ordu ve Giresun'da, artışın önlenmesi için bilimsel çalışma yapılacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve KTÜ Farabi Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Faruk Aydın, oranın, diğer şehirlerden üç dört kat fazla olduğunu, ek tedbirlerin elzem olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi: “Salgında 11 ay boyunca diğer bölgelerden farklı çıkmadığımız hâlde, son bir ay niçin farklı çıktık, ne oldu? Virüsleri izole edip tam genetik analizlerini yapıp herhangi bir varyant şüphesi olup olmadığını ortaya çıkarmaya çalışacağız. Bu bir tehlikedir, hepimiz görelim ve önlemimizi doğru alalım.” Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da “Filyasyon ve aşı çalışmalarına devam ediyoruz; ama hep bir tarafımız eksik kalıyor. İşte bu da vatandaş tarafı” diyerek toplu buluşmalardan uzak durulmasını istedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...