Devletin de bir 'hesabı' var! Kaos lobisine baskın

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Devletin de bir 'hesabı' var! Kaos lobisine baskın

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Sığınmacılar üzerinden kaos ve kargaşa oluşturmak isteyen sosyal medya hesaplarına 13 ilde operasyon yapıldı. Başsavcılık, 27 kişi hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlarından gözaltı kararı verdi.

Türkiye’de son dönemde artan sığınmacılar üzerinden ırkçı ve İslam karşıtı söylemlerle kaos çıkarmaya yönelik paylaşımlara Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtsız kalmadı. Başsavcılık, özellikle sosyal medyada nefret kusanlara “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlarından gözaltı kararı verdi.

13 ilde aralarında Aykırı Haber Sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı’nın da bulunduğu bazı isimlerin adreslerine baskın yapıldı. Bu kişiler yakalanarak Ankara’ya sevk edildi.

Kendilerine sosyal medyada Müdafaa Hareketi diyen ve geçen cumartesi İstanbul’da sığınmacılara karşı eylem çağrısı yapan gruba operasyon düzenlenmişti. Hesabı yöneten Erdi Can Yıldız, Rauf Köse, Ömer Yetimoğlu ve Emre Cuşan pazartesi günü gözaltına alınmıştı. İkinci dalga için dün sabah düğmeye basıldı. Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Kahramanmaraş, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul’da 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Yakalananlar arasında Aykırı Haber Sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report sayfasının sahibi, Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi Eray Ertürk ve Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı da yer aldı.

MUHALEFET ARKA ÇIKTI

Sosyal medyada provokasyonlara imza atan bu kişilere muhalefet arka çıktı. Sığınmacı nefretinde başı çeken Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ "Sınırları kapatacakları, uyuşturucu kaçakçılarını tutuklayacaklardı yerde gazeteciler gözaltına alınıyor" paylaşımında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem "Bu genç arkadaşlarımızla dayanışma hâlindeyiz. Hukuk birimimize, süreci takip etmeleri için gerekli talimat verilmiştir. Sonuna kadar yanlarındayız" açıklamasını yaptı.

Şehit yakınına küfretmesiyle bilinen İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan da "Batuhan Çolak çete elemanı değil, terörist değil, milliyetçi vatansever bir gazeteci" sözleriyle mikserlik yapan Çolak’a sahip çıktı.

Devletin de bir 'hesabı' var! Kaos lobisine baskın

BAŞLARINA ÇALARIZ

Türkiye’yi sığınmacıları bahane ederek karıştırmaya yönelik adımlara hükûmet kanadından sert tepki gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sosyal medyada örgütlenen 3-5 şarlatanın milletimizi birbirine düşürerek ülkemizi yangın yerine çevirme çabalarını bunların başlarına çalacağız. Biz de devlet olarak hukukun dışına çıkanlara karşı gereken her türlü tedbiri alarak bu fitne ateşini daha fazla büyütmeden söndüreceğiz" sözleriyle sert çıkmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli de "Dış tahriklerle ülkemizin hassasiyetleriyle oynamayı siyaset zannedenler haddi aşmanın eşiğindedir" diye ikaz etmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da son 3 ayda X platformu üzerinden 93 milyon 160 bin hesaptan 3 milyar 511 milyon paylaşım yapıldığını bunların yüzde 40’ının olumsuz ve spekülatif olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...