Kurumlar seferberlikte, devlet bütün gücüyle sahada

- Güncelleme:
Kurumlar seferberlikte, devlet bütün gücüyle sahada

GÜNDEM Haberleri

Hükûmet devletin bütün imkânlarını depremzedelerin hizmetine sundu. Bütün bakanlar, onlarca vali, 30 general, yüzlerce savcı, 300 bin personel, on binlerce asker ve polis sahada...

Millet, asrın felaketinde yıkılan 10 ilimize yardım yağdırırken, devlet de yaraları sarmak için bütün imkânlarını seferber etti. Bakanlar bir haftadır felaket bölgesinde. 300 bine yakın personel sahada görev yapıyor. 40’ın üzerinde vali ve 150’nin üzerinde kaymakam depremzedeler için bölgede.

Kurumlar seferberlikte, devlet bütün gücüyle sahada

Türk Silahlı Kuvvetleri 19 lojistik destek üssü kurdu. Yardımların en hızlı şekilde ulaştırılmasını sağlayan lojistik üslerde sınıflandırılan yardımlar, AFAD koordinesinde askerî araçlarla ihtiyaç duyulan bölgelere sevk ediliyor. Helikopterler peş peşe havalanıyor. Jandarma 34 helikopterle, kara yolu ulaşımının sağlanamadığı köylere insani yardım malzemesi götürüyor. 65 bin jandarma personeli sahada. 30 general, 3 komando tugayı, 31 özel harekat taburu, 68 asayiş komando bölüğü, 18 JAK timi, 20 JÖAK timi, 41 arama kurtarma köpeği, 16 kadavra köpek unsuru, 211 kadın astsubay, 5 bin 588 güvenlik korucusu, 4 bin 89 asayiş aracı, 2 JİKU, 2 JİHA, 2 mobil harekat merkezi, 212 asayiş timi, 34 helikopter ve 73 yer altı görüntüleme cihazı bölgede hizmet veriyor. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de vatandaşları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletiyor.

Deprem bölgesinin en büyük sıkıntılarından biri olan tuvalet meselesine TSK el attı. 235 seyyar banyo ve tuvaletin kurulumu tamamlandı.

Bu arada depremde aldığı hasar sebebiyle kullanılamayan Hatay Havalimanı’nın pistinin öncelikli olan 2 kilometrelik bölümündeki çalışmalar tamamlandı. Yardım malzemeleri taşıyan Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2 CASA uçağı havalimanına indi. Serinyol kışlasında kurulan lojistik üssüne taşınan yardımlar AFAD koordinesinde askeri araçlarla ihtiyaç duyulan bölgelere hızla sevk edilecek.

Emniyet teşkilatı da 21 bin 547’si takviye olmak üzere 73 bin 243 personeliyle depremzedelerin yanında. Adalet Bakanlığı bölgeye 304 ilave savcı gönderdi. Yağmacılara, hırsızlara anında müdahale ediliyor.
100’ün üzerinde off-road aracı köylere gıda taşıyor. 200 bin kişi yurtlara yerleştirildi. Demir Yolları vagonları milletin emrine açıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, deprem bölgesindeki gıda denetimleri için 266 kişilik özel ekip bile gönderdi.
Kardeş belediyeler Hatay’ın su şebekesini tamir etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...