Depremin vurduğu Gaziantep’te ders zili çaldı

- Güncelleme:
Depremin vurduğu Gaziantep’te ders zili çaldı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Gaziantep’te yeniden dersbaşı yapıldı. Okullarda tadilat çalışmaları bitti, 62 bin 502 öğrenci için ders zili çaldı. Öğrencilerin büyük bölümünün okula geldiği görüldü.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’yi sarstı. Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremlerinden biri olarak kayda geçen Maraş depremlerinde yaklaşık 13 milyondan fazla kişi etkilendi. Binlerce binanın enkaza döndüğü felakette 11 ilde 45 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından afet bölgesinde hayat normale dönmeye başladı.

Depremin vurduğu Gaziantep’te ders zili çaldı

62 BİN 502 ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen Gaziantep'teki okullarda tadilat ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından 62 bin 502 öğrenci için ders zili çaldı. Gaziantep Lisesi'nde öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflara alındı. Yaklaşık 900 öğrencisi bulunan lisede öğrencilerin büyük bölümünün okula geldiği gözlendi. Kentte yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretim, depremler nedeniyle ertelenmişti.

(AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...