Hatay'daki görüntü şoke etti: Depremin ardından bataklık gölü oluştu

- Güncelleme:
Hatay'daki görüntü şoke etti: Depremin ardından bataklık gölü oluştu

Gündem Haberleri

Uzman ekipler, yüzey kırığını inceledi. Hatay’da depremden sonra ortaya çıkan 100 metre uzunluğunda göl bulundu.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkımın etkilerini ve fay hattının durumunu incelemek için sahaya indi. Ekipler, afetten sonra oluşan yaklaşık 400 kilometrelik yüzey kırığını 377 noktada havadan ve karadan gözlemledi. Ekipler, elde ettikleri verileri raporlamaya başladı.

“BU TÜR FELAKETLER ARAZİDE İZ BIRAKIR”

MTA Genel Müdürlüğünün deprem araştırma ekibinde görevli olan Dr. Akın Kürçer, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Depremin yüzeye etkilerinden bahseden Kürçer “En son Hatay Havalimanı bölgesinde araştırma yaptık. Havalimanı şehrin güney kısmında kalıyor. Eğer buraya afetten bir gün önce gelmiş olsaydık düz bir tarlayla karşılaşacaktık. Fakat deprem sonrası gelişen yüzey faylanmasıyla beraber jeoloji literatüründe ‘bataklık gölü’ olarak nitelendirilen bir göl oluşmuş durumda. Gölün faya paralel uzunluğu yaklaşık 100 metre, genişliği ise 40 metre civarında. Bölgede 1 metre 20 santimetrelik bir yer değiştirme de söz konusu. Buna benzer coğrafik değişiklikler büyük depremler sonrası oluşabiliyor. Bu tür felaketler arazide birtakım izler bırakır. Biz bu izleri takip ederek haritalandırma çalışmaları yaparız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...