Deprem bölgesindeki hekimden ağlatan ifade: Önce onlara bakın

- Güncelleme:
Deprem bölgesindeki hekimden ağlatan ifade: Önce onlara bakın

GÜNDEM Haberleri

Doç. Dr. Mevlüt Karataş: Enkazdan çıkarılan sedyede yatan yakını için ‘Ben annemin başındayım, şuradakilerin kimsesi yok önce bize değil, onlara bakın’ diyen kişilere şahit olduk.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği gün ekibiyle birlikte 400 yataklı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev alan Mamak Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mevlüt Karataş, depremzede aileleri arasındaki dayanışma ruhuna şahit olmanın kendilerini çok duygulandırdığını söyledi.

Göğüs hastalıkları uzmanı Karataş “Enkazdan çıkarılan sedyede yatan yakını için ‘ben annemin başındayım, şuradakilerin kimsesi yok lütfen önce bize değil, onlara bakın’ diyen kişilere şahit olduk. Böyle diyen o kadar çok kişi oldu ki. Hep kendileri yerine başkalarını tercih ettiler. Bu inanılmaz bir dayanışmaydı” dedi.

Ailesi, yakınları enkaz altında olmasına karşın hastaneye gelip görev yapan, gözyaşı dökerek çalışan Adıyamanlı sağlık çalışanlarının olduğunu vurgulayan Karataş “Olağanüstü şeyler yaşadık. 20 senelik meslek hayatımda farklı illerde 14 hastanede çalıştım, böyle bir şeyle karşılaşmadım” değerlendirmesinde bulundu. Hastanenin bazı yerlerinin depremden hasar gördüğünü vurgulayan Karataş “Acilde yeşil, kırmızı ve sarı alanlar, yoğun bakım ve diğer servisler hızla organize edildi. Ameliyathanedeki ufak tefek bazı hasarlar da hemen onarılarak ameliyatlar başlatıldı. İçimizde valizini bile hazırlamaya fırsat bulamamış, önlüğüyle, stetoskopuyla, bonesiyle hatta terliğiyle gelenler vardı. Tüm sağlık çalışanları çok özverili bir şekilde çalıştı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...