Demokrasi nöbeti süreci başlıyor

Düzenleyen:
Demokrasi nöbeti  süreci başlıyor

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sevk ve idaresinde 1 hafta sürecek etkinlik programı hazırlandığını belirterek “Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece tekrar bir ‘demokrasi nöbeti’ süreci başlatılacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sevk ve idaresinde 1 hafta sürecek etkinlik programı hazırlandığını belirterek “Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece tekrar bir ‘demokrasi nöbeti’ süreci başlatılacak. Kendisi de bizzat bu demokrasi nöbetine o gece katılacaklar. Şehit yakınları ve gazilerimizle çeşitli vesilelerle bir araya gelmeleri söz konusu olacak. Öncelikle Meclis’te bir özel oturum yapılacak ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu oturuma katılacak. Ankara ve İstanbul’da bir dizi faaliyet yapılacak. Bunların bir kısmına Sayın Cumhurbaşkanımız, bir kısmına Meclis Başkanımız, bir kısmına Başbakanımız, bakanlarımız ve diğer siyasiler elbette katılacak. Bir hafta boyunca sempozyumlar, toplantılar, kabir ziyaretleri, 15 Temmuz gecesi şehit verdiğimiz noktalarda yapılacak faaliyetler, sergiler, toplantılar ve benzeri faaliyetler yapılacak” dedi. 
Kalın, İstanbul ve Ankara’da yapılan anıtların açılışlarının gerçekleştireceğini bildirerek, “Bunlar inşaat olarak bayağı yükseldiler, inşallah 15 Temmuz gününe yetişecek. Ankara’da hemen külliyenin ana giriş kapısının karşısında, İstanbul’da da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası’nın giriş kısmında bir şehitler makamı ya da anıtı o gün açılacak, şehit yakınları, gazilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla.” diye konuştu.
Ülke çapında 81 ilde birçok faaliyet yapılacağına değinen Kalın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehitler için hatimler indirildiğini, bunların dualarının 15 Temmuz günü Millet Camii başta olmak üzere diğer camilerde yapılacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...