Demirtaş: 'PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmem'

Demirtaş: 'PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmem'

GÜNDEM Haberleri

Demirtaş, "Zaman zaman bölgeden araç, iş yeri ve iş makinesi yakma haberleri alıyoruz. Bunun derhal durdurulması lazım" dedi

Seçimler öncesinde oy toplamak için barış ve silahsızlanma mesajları veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barajı aştıktan sonra tam tersi davrandı. Dünyaya şirin gözükmek adına İran, ABD, İngiltere ve AB'ye üye ülkelerin büyükelçileriyle bir araya gelen Demirtaş ardından Alman ZDF kanalına röportaj verdi. Barış ve özgürlük mücadelesini demokratik yolla sürdürdüklerini savunan HDP lideri, "Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik, aramıza açık bir mesafe koyduk. Türkiye'nin IŞİD ile PKK'yı aynı kefeye koyması anlamsız. Bizce doğru olan şey; PKK ile bir barış imzalamak; IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonla birlikte mücadele etmektir" dedi. Partisinin Meclis'teki toplantı salonunda bazı illerden gelen esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinin başkanlarıyla da bir araya gelen Selahattin Demirtaş, burada da şu mesajları verdi: "Zaman zaman bölgeden araç, iş yeri ve iş makinesi yakma haberleri alıyoruz. Bunların hiçbirini asla doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Bunun derhal, mazeretsiz bir şekilde durdurulması lazım. Son üç yıldır devam eden, ağır aksak da olsa ilerleyen çözüm ve diyalog sürecinin tekrar başlaması gerek." CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gelecek hafta bir araya geleceklerini aktaran Demirtaş, "Siyasetçiler bugünlerde konuşmayacaklarsa bir daha mümkünse ilelebet konuşmasınlar" şeklinde konuştu. Öte yandan HDP EŞ Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu hakkında adli mercileri etkiledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...