Davutoğlu'nun formülü: Kısık sese gül yağı

Davutoğlu'nun formülü: Kısık sese gül yağı

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu gül yağı, Kılıçdaroğlu zencefil, bal ve ıhlamur karışımı, Bahçeli ise bol su ve çay içerek mitinglerde sesini koruyor.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Siyasi parti liderleri 7 Haziran seçimleri için çıktıkları meydanlarda üst üste yapılan mitingler sebebiyle kısılan seslerini açmak için farklı formüller deniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, günde en az iki mitingle sürdürdüğü seçim kampanyasında kısılan sesini açmak bitkisel çaylardan yararlanıyor. Davutoğlu'nun doktoru AK Parti Tokat Milletvekili adayı Prof. Dr. Celil Göçer, Davutoğlu'nun sesini açmak için 'Osmanlı formülünü' kullandıklarını açıklamıştı. Göçer, "Herkesin bildiği, ballı ıhlamur, ama öyle değil. Biz özel bir formül hazırladık. Hangisinden kaç gram konulacağını biz belirledik. Sesi kısılmıştı. Karışımı uyguladık" demişti. Davutoğlu'na geçtiğimiz günlerde miting için gittiği Isparta'da ise sesi için gül yağı önerildi. Davutoğlu'na verilen 'Seyreltilmiş gül yağı' gargara yapılarak kullanılıyor. nbsp;Davutoğlu'nun ilgisini çeken gül yağı, boğaz ağrısı ve ses kısıklığının giderilmesi için önerildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise sesini korumak için gün boyu her fırsatta bal, zencefil, limon ve ıhlamur karışımından oluşan çayı içtiği belirtildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sesini korumak için özel bir karışım kullanmadığı, bol su ve çay içtiği, günde 3 adet de Türk kahvesi içtiği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Başbakanlığı döneminde özellikle yerel seçimler sırasında kısılan sesini açmak için özel formüller kullandığı belirtilmişti. Erdoğan'ın zencefil, bal, ıhlamur ve ekinezyadan oluşan karışımın yanı sıra o dönemde turp-bal formülü de önerilmişti. Erdoğan'ın sesini açan bu formül 24 saat bekletilmiş turp-bal karışımından oluşuyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...