Dijital dönüşümle 300 bin istihdam

Dijital dönüşümle 300 bin istihdam

Ekonomi Haberleri

Üniversite mezunu 300 bin gence müjdeli haber Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi'nden geldi.

Ömer Temür İSTANBUL
Vodafone Türkiye'nin ev sahipliğinde bu yıl ilk defa düzenlenen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, 3 bini aşkın davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. "Yarına hoş geldiniz" temasıyla dijital dünyanın lider isimlerini Türkiye'de buluşturan zirvede TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi gençlere müjde verdi. Türkiye'nin 300 bin yazılımcıya ihtiyacı olduğunu belirten Büyükekşi, bu açığın üniversite mezunu işsiz gençler tarafından kapatılacağını açıkladı. Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ün moderatörlüğünde düzenlenen "Türkiye'de Dijitalleşme Oturumu-Türk İş Dünyası" oturumunda konuşan Büyükekşi, "2 gün önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile bir araya geldik. Türkiye'nin yazılım sektöründe 300 bin eksiği var. Öneri şu oldu, İŞ-KUR ile bir çalışma yapıp, üniversite mezunu işsiz gençlere 1 yıllık bir dijital okuryazarlık eğitimi vererek, bu ihtiyacı karşılama hedefi var. İstihdamın yanı sıra 2020 yılına kadar ODTÜ Teknopark'tan 1 milyar dolarlık bir şirket çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
5 MİLYON YENİ DİJİTAL ABONE nbsp;
Dünyaca ünlü sanatçı Mercan Dede'nin hazırladığı hologram şovu ile başlayan zirvenin açılış konuşmasını ise Gökhan Öğüt yaptı. Kasım 2013'te Dijital Dönüşüm Hareketi'ni başlattıklarını anlatan Öğüt, "Bu amaçla, özellikle hem sabit hem de mobil genişbant yatırımlarımızı artırdık. 2014 yılında 5 milyon abonemizi dijitalleşmeyle tanıştırdık, 'Yarına Hazırım' programımız ile tam 770 bin şirket ile dijitalleşme diyaloğunu başlattık. Vodafone Grubu da dünya çapında 450 milyon bireye ve 20 milyon işletmeye hizmet veriyor, onların dijitalleşmesi için önemli yatırımlar yapıyor" diye konuştu. nbsp;
DİJİTAL LİDER Mİ YOKSA TAKİPÇİ Mİ
Zirvede konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes de dijitalleşmeyle bireyin ön planda olduğu bir dönemin başladığına dikkat çekerek, "Dijitalleşme rekabetin kurallarını değiştirdi. Yeni bir trend doğduğunda küçümsemeyin. Yeni stratejileri çok iyi bilin ve iş birlikleri yapın" ifadelerini kullandı. nbsp;Firmaların ya dijital lider ya da takipçi olmak için seçim yapmak zorunda olduğunu ifade eden Symes, "Takipçi olmayı seçenler kaybedecek" dedi. ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ise konuşmasında insanların dijitalleşen dünyada bankaya değil bankacılığa ihtiyacı olduğuna değinerek teknolojik yeniliklerin her an bankacılık sektörünü tehdit edebileceğini söyledi.


Obama'nın nbsp;danışmanından siyasetçilere seçim teklifleri
Zirvenin Beyaz Saray'dan gelen konuğu Dan Pfeiffer herkesin dijital dönüşümden geçtiğini belirterek, "İnternetin olduğu her yerde hikayenizi yayınlayabilir, hatta dünyayı değiştirebilirsiniz. Yeni dünyadan korkmayın. Dijital dönüşümü benimsediğimiz ölçüde başarılı olabiliriz" dedi. Obama'nın seçimi kazanmasında da büyük payı olan Pfeiffer, seçim kampanyası sürecinden çıkarılan derslere de değindi. Pfeiffer, en önemli dersin, doğru kişileri işe almak olduğunu belirterek, "İkinci ders ise gerçek olmak. Gerçek olmak derken risk almaktan bahsediyorum. Hedefiniz en yüksek internet trafiğine ulaşmak, en çok beğeni almak değil, mesajınızı aktarabilmek olmalı. Üçüncü ders, her bir sosyal platformun kendi diline sahip olduğunu düşünerek sizin de o dili konuşmanız. Dördüncü ders, iletişimin daha fazla önem kazandığını görmek oldu. Geçmişte iletişim tek yönlü bir sokak gibiydi, bugün ise çok yönlü" ifadelerini kullandı.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...