Davutoğlu, 'BM ortak karar alırsa başka alternatif gereksiz'

Davutoğlu, 'BM ortak karar alırsa başka alternatif gereksiz'

GÜNDEM Haberleri

Suriye ve Mısır'da yaşananlar sonrası yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün İstanbul'da mesaisini sürdürdü.

Suriye ve Mısır'da yaşananlar sonrası yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün İstanbul'da mesaisini sürdürdü. Davutoğlu, önce Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed El Cerba ardından Katarlı mevkidaşı Halid bin Muhammed el-Attiyah ile bir araya geldi. Şam'da kimyasal denetim için bekleyen BM heyetine izin verilmesini isteyen Davutoğlu, "Kimyasal silah kullanıldığına yönelik açık ve net deliller var. Biz yüzde yüz eminiz. Kimyasal silahları kim nerede kullanırsan kullasın, onun karşısındayız. Bu tutumu Rusya'nın ve İran da sergilemeli. BM'nin ortak bir karar alması durumunda başka alternatife gerek yok" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...