Başbakan Erdoğan, 'Beyaz Saray'a ne oluyor ki'

Başbakan Erdoğan, 'Beyaz  Saray'a ne oluyor ki'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, İsrail'e eleştirisini ABD'nin cevaplamasına tepki gösterdi.

Memleketi Rize'de 62 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen yerlerin toplu açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde Suriye ve Mısır'daki katliamlar vardı. Dünyanın neresinde zulüm varsa Rize'den aldıkları ilhamla hakkı savunacaklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Suriye'de yaklaşık 2 yıldır insanlık dışı bir katliam yaşanıyor. O yavruların cansız bedenlerini gördünüz değil mi? Orada kan, kurşun izleri yoktu. Çünkü o yavrular maalesef kimyasal silahlarla şehit edildi. Bu Beşar Esed'in artık son çırpınışlarıdır. Çünkü muntakim olan Allah, bunun hesabını en kısa zamanda ondan soracaktır" dedi. Katliamlara sessiz kalan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne eleştirilerini sürdüren Erdoğan, şunları kaydetti: "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi neredesin, ne işe yararsın? Kuruluş amacın barış değil miydi? Sen şu anda barışın güvencesi değilsin. 5 tane daimi üye, dünyanın kaderini belirliyor. Ama şunu unutmayın. Dünya 5'ten büyüktür. Binlerce kilometre öteden gelip Orta Doğu coğrafyasına müdahale edenlere, cetvelle sınır çizenlere, bu coğrafyanın hem kanını hem petrolünü içenlere tek cümle söyleyemeyenler, bugün Türkiye'yi eleştiri konusu yapıyor. Bunun içinde ülkemiz içindeki gafiller de var. Türkiye, içeride ve dışarıda hak bildiği yolda dosdoğru yürüyen bir ülkedir. Kimse bize istikamet çizemez. Kimse ne yapacağımızı dayatmaya kalkışamaz. Türkiye'nin başını öne eğdirmemek için gayret ediyoruz. Gerektiğinde Karadeniz gibi kabaracağız, Kaçkar gibi ağırbaşlı olacağız." Mısır'da yaşanan darbenin arkasında İsrail'in olduğu şeklindeki ifadelerine yönelik ABD'den gelen tepkiye de cevap veren Erdoğan, "Beyaz Saray'dan gelen cevabı duyunca üzüldüm. Bunun muhatabı Beyaz Saray değildi. Ben ABD'yi değil, İsrail'i ifade ettim. Beyaz Saray'a ne oluyor da konuşuyor. Böyle bir şeyi konuşmamalı, dillendirmemeli. Konuşması gereken İsrail olmalıydı. NATO üyesi iki ortağın böyle bir yaklaşımı yakışık almadı. İşte dünyanın çifte standardını göstermesi bakımından bu da çok önemli" ifadelerini kullandı. RİZE İHA

nbsp;Başbakan Erdoğan, 'Beyaz  Saray'a ne oluyor ki'
130 YILLIK HAYALDE SONA DOĞRU...
Öğle saatlerine kadar Güneysu'daki evinde kalan Erdoğan, daha sonra şehir merkezindeki açılış törenine katıldı. Halkın büyük ilgi gösterdiği Erdoğan, "Rize'ye 60 trilyonluk hizmet yaptık. 130 yıllık hayal olan Ovit Tüneli'nde çalışmalar sürüyor. Aralık 2015 veya 2016'nın başında açacağız" diye konuştu. nbsp;

'Yalnızlık' cevabı: Bizim için şehit olanlara borcumuz var
Rize'deki törende "Türkiye yalnızlaştı" eleştirilerine cevap veren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Hayır, yalnızlaşmadık. Onların yanında tankı, topu, uçağı varsa ki bizim yanımızda önce Hak, sonra halk var. Türkiye birilerinin hafsalasına sığmayacak kadar büyük bir ülkedir. Çanakkale zaferimizde Kahireli, Sinalı, Mısırlı, Kudüslü, Şamlı, Halepli kardeşlerimize 'neden buraya geldiniz' diye sorduk mu? Sormadık. Dedelerimizle şehit oldular. Bizim onlara vefa borcumuz var. Zalime bir çift söz söyleyemeyenlerin, mazlumun yanındaki Türkiye'ye söz söylemeye hakkı yok."

Kılıçdaroğlu'na taş: Tazminattan gelenler fukaraya...
Başbakan nbsp;Erdoğan, Esad'a sahip çıkan CHP'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "Zalim Esed'le yan yana poz veren milletvekilleri, katledilen bebeklerin solgun yüzlerine bakabildi mi?" diye sordu. CHP?lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Mardin'de milliyetçiliği ayakların altına aldım' dedin. Bu konuşmayı kolaysa Rize'de yap da görelim" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Bizim ilkelerimizde etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yok. Her yerde de aynı şeyi söyleriz" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatlarla fakiri fukarayı sevindireceğini sözlerine ekledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...