Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun diplomasi trafiği... Macaristan, Hindistan ve ABD'ye gidecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun diplomasi trafiği... Macaristan, Hindistan ve ABD'ye gidecek

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun bir diplomasi trafiği ile birçok ülkede temaslarda bulunacak. Erdoğan, Ağustos ve Eylül aylarında Macaristan, Hindistan ve ABD'ye kritik ziyaretler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde yoğun bir diplomasi trafiğine başlayacak. Erdoğan sırasıyla Macaristan, Hindistan ve ABD’yi ziyaret edecek.

Erdoğan’ın ziyaretlerini Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştireceği belirtildi.

İLK DURAK MACARİSTAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk durağı, son dönemde oldukça yakın ilişkilere sahip olunan Macaristan olacak. 20 Ağustos’ta yapılması planlanan ziyaret Macaristan’a bir jest olarak da değerlendiriliyor çünkü söz konusu gün Macaristan milli günü olarak kutlanıyor.

Erdoğan’ın aynı gün içerisinde yurda geri döneceği ziyaretiyle Türkiye’nin Macaristan’a desteğini göstereceği ifade ediliyor.

G-20 ZİRVESİ İÇİN HİNDİSTAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-10 Eylül tarihleri arasında G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere Hindistan’a gidecek. Erdoğan'ın Zirve'de ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Erdoğan, buradaki temasları sonrasında Türkiye’ye dönecek.

ABD’YE ÖNEMLİ ZİYARET

Erdoğan, 17-21 Eylül tarihlerinde ise ABD’de olacak. New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na (BM) katılacak. Cumhurbaşkanı’nın Genel Kurul esnasında çeşitli görüşmeler gerçekleştireceği ifade ediliyor.

BM Genel Kurulu’na katılan diğer ülke liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu görüşmeler için planlamalar yapıldığı da belirtiliyor.

PUTİN İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı’nın daha önce kararlaştırılan ancak herhangi bir tarih belirtilmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşmesi ihtimali bulunuyor. Bu görüşmenin Rusya’da değil, Türkiye’de olması bekleniyor ancak herhangi bir gelişme durumunda Erdoğan, Rusya’yı da ziyaret edebilir.

Erdoğan’ın Putin ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ele alınacak. Ayrıca, dünyanın da takip ettiği Tahıl Koridoru Anlaşması’nın geleceğinin de konuşulması bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...