Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Artan maaşları fırsatçılara yedirmeyiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Gündem Haberleri

Asgari ücretin bugün açıklanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş artışı sebebiyle zamma hazırlanan fırsatçıları da sert bir dille uyardı. Erdoğan, "Yılbaşından itibaren işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların, fırsatçıların aç gözlülüğü sebebiyle erimesine rıza gösteremeyiz" dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bankadan devletin fedakârlığıyla aldığı ucuz maliyetli krediyi amacı dışında kullananların verdikleri zararı yanlarına kâr bırakmayız” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin yılsonu itibarıyla yüzde 4-5 gibi bir büyümeyle bu yılı kapatacağını belirterek şöyle konuştu:

>>Küresel krizlerin ülkemize olan yansımaları sebebiyle ortaya çıkan sıkıntıların yavaş yavaş hafiflediğini görüyoruz. Tüm dünya kriz dalgalarıyla boğuşurken biz ısrarla Türkiye’nin üretim ve istihdam yoluyla büyüme noktasındaki hedeflerimize ulaştık, ulaşıyoruz. Bu kararın ne kadar doğru olduğu her geçen gün anlaşılıyor.

>>Millete ne söz verdiysek hepsini birer birer yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Büyük ihtimalle yarın (bugün) asgari ücret konusunu da Bakan’ımla bugün (dün) görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız. (Erdoğan, dün gece Bakan Bilgin ile yarım saat süren bir görüşme yaptı.)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Artan maaşları fırsatçılara yedirmeyiz

"ARTIŞLARIN ERİMESİNE RIZA GÖSTEREMEYİZ"

>>Yüksek enflasyonun ve hayat pahalılığının maliyet artışları dışındaki fırsatçılığa dayalı sebeplerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcadık. Yılbaşından itibaren işçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların, fırsatçıların aç gözlülüğü sebebiyle erimesine rıza gösteremeyiz. Ülkemizin hedeflerine ulaşmasının önünde enflasyonu belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında bir engel kalmamıştır. İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun âdeta tepetaklak aşağıya ineceğine beraberce şahit olacağız. 2023 yılını diğer sevinçler yanında hayat pahalılığı belasından kurtuluşumuzun da dönüm noktası hâline getirelim istiyoruz. Geçmişte ertelemek zorunda kaldığımız hayallerle aramıza bu defa kimseyi sokmayacağız.

>>Savunma sanayiinde her gün yeni bir projenin haberini alıyoruz. İlk insansız savaş uçağımız KIZILELMA, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Biz bu projelerde mesafe katettikçe içeride ve dışarıda birilerinin rahatsızlığı artıyor. Hiç şüphesiz 2023 savunma sanayii projelerimiz bakımından çok bereketli bir yıl olacak. 2023’te 25 ayrı savunma sanayii projemizi fiilen uygulamaya alacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Artan maaşları fırsatçılara yedirmeyiz

"BAY KEMAL OĞLUNA SAHİP ÇIK"

>> Daha bismillah demeden 6 kafadan 6 farklı ses çıktığı, kavganın gürültünün, kumpasın ayyuka yükseldiği bir masaya milletimiz geleceğini teslim etmez. Cezayı bayram havası ile, çak yaparak kutlayanları mı ararsınız, sosyal medyadan cezayı öğrendiğini öğrenen genel başkanlar mı ararsınız, hakimlere hakaret gibi bireysel bir suçu ülkemizin geleceği için kullanan yabancılar mı ararsınız. Dün çıkmış ‘Biz baba oğul gibiyiz’ diyor. Bunları duyunca biz de içimizden ‘Bay Kemal oğluna sahip çık, o kendisine başka ebeveynler arama peşinde’ demeden duramadık.

TÜRK-İŞ BAŞKANINA CEVAP: SIRTINDA KÜFE OLMAYANLAR RAHAT KONUŞUYOR

Erdoğan toplantı sonrası bir gazetecinin “İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna; “Bakan’ımla işveren sendikası başkanı oturur konuşur. İnşallah hayırlı bir adım atarız. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşıdığı küfedir. Hepsini düşüneceğiz” cevabını verdi.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakan22 Aralık 2022 08:28

Artacak asgari ücreti son iki ayda yapılan zamlarla yediler zaten

Sonraki Haber Yükleniyor...