Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Netanyahu önümüzdeki ay bir araya gelecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Netanyahu önümüzdeki ay bir araya gelecek

GÜNDEM Haberleri

ABD'li yayın kuruluşu Bloomberg'in bazı kaynaklara dayandırdığı habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu önümüzdeki ay Ankara'da bir araya gelecek. Türkiye hükümeti ve İsrail'in Ankara büyükelçiliği ise yorum yapmaktan kaçındı.

Bloomberg'in edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, iki ülke arasındaki soğuk ilişkileri düzeltmeye çalışırken önümüzdeki ayın başlarında bir araya gelmeyi planlıyorlar.

Yerel kaynaklara göre Erdoğan ve Netanyahu, program izin verirse Temmuz ayında Ankara'da bir araya gelebilir.

Türkiye hükümeti ve İsrail'in Ankara büyükelçiliği yorum yapmaktan kaçındı.

İSRAİL-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

İsrail'in 2010 yılında Filistin'e gitmek için yola çıkan Türk gemisi Mavi Marmara'ya düzenlediği baskın sonrasında iki ülke arasındaki ilişkiler durma noktasına gelse de geçen yıl Ağustos ayında tam diplomatik ilişkiler yeniden başladı. Bir zamanlar yakın askeri müttefik olan Türkiye ve İsrail arasında turizm ve ticaret alanlarında işbirliği arttı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ilişkileri onarmak için önemli bir ilk adım olan geçen yılın başlarında Erdoğan ile bir araya geldi.

Uzmanlar bir gaz anlaşmasının çatlağın iyileşmesine yardımcı olabileceğini söylerken Netanyahu'nun ofisi Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in kötü durumdaki Filistin ekonomisini destekleme ve bölgesel sükuneti koruma çabalarının bir parçası olarak Gazze açıklarında bir saha geliştirilmesine izin vereceğini açıkladı. 

Kaynak: Bloomberg

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...