Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı geliyor… Açılış tarihi belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı geliyor… Açılış tarihi belli oldu

GÜNDEM Haberleri

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda şu anda çalışmalar devam ediyor. Tam 508 kilometre uzunluğunda. İnşallah 2024'ün sonunda bunu bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye, Demirağlarla örülmeye devam ediyor. Yüksek hızlı tren yurdun dört tarafına yayılıyor. Bu kapsamda Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı da açılıyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Tam 508 kilometre uzunluğunda. İnşallah 2024'ün sonunda bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Ankara-İzmir arasındaki 508 kilometrelik mesafe 3,5 saate düşecek." dedi.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı geliyor… Açılış tarihi belli oldu

"508 KİLOMETRELİK ANKARA-İZMİR ARASI 3,5 SAATE DÜŞECEK"

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın tam 508 kilometre uzunluğunda olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İnşallah 2024'ün sonunda bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Ankara-İzmir arasındaki 508 kilometrelik mesafe 3,5 saate düşecek." şeklinde konuştu.

Bursa ile Balıkesir'i Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı'na bağlayacaklarını, bu hatta yoğun çalışmaların sürdüğünü ifade eden Karaismailoğlu, 313 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana- Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında yoğun çalışma olduğunu ve bu hattın 2025'te bitirileceğini vurguladı.

"YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇECEK RAYLI SİSTEMİN İHALE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Adil Karaismailoğlu, Halkalı-Kapıkule hattındaki çalışmaların 3 etap olarak devam ettiği bilgisini vererek, "Burası da bittiğinde 2025 yılında Kapıkule'den gelen bir gurbetçimiz Gaziantep ve Sivas'a hızlı tren konforuyla seyahat etme imkanı bulacak." diye konuştu.

Karaismailoğlu, Gebze Çayırova'dan başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek ve Halkalı-İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrolarına entegre olacak raylı sistem projesinde ihale çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...