Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Azerbaycan topraklarına ait Dağlık Karabağ bölgesinde provokasyonlarını sürdüren Ermenistan, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan mevzı̇lerı̇ne ateş açarak saldırmıştı.

İki ülke arasında yaşanan gerilim, savaşın kapısını aralarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kritik bir hamle geldi.

PAŞİNYAN'A KARABAĞ MESAJI

Erdoğan,  Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve Karabağ'daki son durum ele alındı.

TÜRKİYE'DEN GAYRİMEŞRU SEÇİME KINAMA

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Karabağ'da gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimleri, Türkiye'nin tanımadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimleri, barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir hareket olarak algılıyor ve kınıyoruz" denildi.

RUSYA'DAN ERMENİSTAN'A UYARI

Ermenistan'ın provokasyon girişimlerine Rusya'dan da açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 Liderler Zirvesi'nin kapanışından sonra düzenlediği basın toplantısında "Paşinyan, eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'nin Azerbaycan'a dahil edilmesine ilişkin belgeyi imzaladı, konu kapandı." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...