Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık kaçınılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık kaçınılmaz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün bir dizi açılışı gerçekleştirmek üzere Çanakkale'deydi.

14 Mart Tıp Bayramı için düzenlenen programda ve toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde başkanlık sitemi, yeni anayasa ve Ortadoğu'daki gelişmeler vardı. Erdoğan konuşmalarında özetle şunları söyledi:
"Türkiye'nin 2023 döneminde ya dünyanın 10 ekonomisinden birisi olacak ya da kaos ortamına geri döneceğiz. 2023 hedeflerine ulaştırmak için çalışıyoruz ama gayretlerimiz yetersiz kalıyor, tekerlek patinaj yapıyor. Karar alırken hızlı olmamız lazım. Mevcut sistemin yeterli olmadığı ortada. Artık bu kantar bu yükü kaldırmıyor. Yeni bir süreci başlatmamız lazım. İşte biz buna Yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye için yeni anayasaya ve başkanlık sistemine ihtiyaç var. Türkiye darbe dönemi anayasasıyla daha fazla yoluna devam edemez. nbsp;
ABD'DE DİKTATÖRLÜK MÜ VAR?
Siyasi bölünmüşlük ve çekişmelerin kurumlara arasındaki uyumsuzluğun defalarca sıkıntısını yaşadık. Bunu çözmenin yolu bana göre başkanlık sistemi. İşte ABD ortada. Başkanlık sitemiyle yönetiliyor. Biz niye başkanlık sitemiyle yönetilmeyelim. Neymiş, 'başkanlık sisteminde diktatörlük getirilirmiş' ABD'de Meksika'da diktatörlük mü var? Bunu söyleyenler ya kendi milletlerini tanımıyorlar ya da saygı duymuyorlar. Başkanlık sisteminden diktatörlük çıkaranın önüne başta benim milletim çıkar. Yeni anayasa ve başkanlık sitemi inşallah kaçınılmaz. Hepsi olacak. Millet istiyorsa olacak, millete rağmen hiçbir şey olmaz. 7 Haziran seçimleri bunun için önemli bir fırsat. Gelin 400 milletvekiliyle mecliste bunu işi kısa sürede bitirecek işi getirin.
3 KİŞİ İÇİN DÜNYA AYAĞA KALKTI
Kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan örgüt, güya yüce dinimiz adına en kanlı cinayetleri, vahşi katliamları gerçekleştirmekten vazgeçmiyor. 300 bin 350 bin insan öldürülüyor. 6 milyon insan sığınmacı, mülteci durumunda. Sadece bizim ülkemize sığınanların sayısı 2 milyon. Koskoca Avrupa'da 250 bin insan var. Dünyanın sesi çıkıyor mu? Hayır. Paraya gelince hiç ellerini cebine uzatmıyorlar. Fakat öbür tarafta 3 tane kendilerinden kaçan vatandaşları için dünyayı ayağa kaldırıyorlar.
ÇANAKKALE'YE BAKIN
Bazı çevreler, 'Bize ne Suriye'den, Irak'tan, Filistin, Afganistan, Somali'den' diyorlar. Ben eleştirenlere 'Gelin Çanakkale'ye' dedim. Şu Çanakkale'deki kabristanları ziyaret edin. O kabir taşlarındaki isimleri görün. HBurada bir gün geçiren, siperleri ziyaret eden, şehitliğe giren, orada mezar taşlarında yazan isimleri okuyan birinin böyle bir düşünceye kapılması mümkün değil. nbsp;
Bu ülkedeki mevcut etnik unsurların hepsinin kendine has sorunları vardır. Varsa yoksa Kürt sorunu diye bir şey yok. Bunu niye devam ettirmek istiyorlar? Molotofkokteylini eline almak için. Havai fişeklerle insanları öldürmek için. Kurbanlık eti dağıtmak isteyen Yasinleri öldürmek için. Bunların etnik kimliklerinden kaynaklanan bir sorun bu ülkede yok. Çünkü biz yaradılanı Yaradandan ötürü seven bir medeniyetin, inancın mensuplarıyız."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık kaçınılmaz

ŞEHİTLERE KARANFİL
Açılış törenlerinden sonra helikopterle Gelibolu Yarımadası'na geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesine karanfil bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...