Başbakan Davutoğlu: 'Paket'ten vazgeçmedik

Başbakan Davutoğlu: 'Paket'ten vazgeçmedik

GÜNDEM Haberleri

Komisyona çekilen iç güvenlik paketinden vazgeçmediklerini söyleyen Davutoğlu, "Paket kesinlikle bu dönem kanunlaşacak" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün sabah namazını Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde kıldı. Davutoğlu'na eşi Sare Hanım ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez eşlik etti. Başbakan Davutoğlu, namazın ardından Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Kanser hastalarını ziyaret eden Davutoğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sözlerine sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayarak başlayan Başbakan Davutoğlu'nun gündeminde iç güvenlik paketi ve çözüm süreci vardı. İç güvenlik paketinin 63 maddesinin komisyona çekilmesinin, paketten vazgeçilmesi anlamına gelmediğini ifade eden Davutoğlu, "Paketin 4. Kısımı uzun olduğu için tekrar değerlendirilmesi ve partilerin farklı kanaatleri varsa onların da göz önüne alınması için komisyona çektik. Komisyonun ardından tekrar Genel Kurul'a gelecek ve kesinlikle bu dönem içinde yasalaşacak" dedi. Çözüm süreciyle ilgili 16 kişilik izleme heyeti oluşturulduğu iddialarını da yalanlayan Davutoğlu, "Yetkilendirdiğimiz arkadaşlarımızın dışında yapılan hiçbir açıklamanın kıymeti yoktur" şeklinde konuştu. Başbakan Davutoğlu, Abdullah Gül'ün 'aday değilim' açıklamasını ise "Sayın Abdullah Gül, partimizin öncü kurucularındandır. Kendileri takdir buyururlarsa her zaman AK Parti'nin kapıları açıktır" sözleriyle değerlendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...