Mehmet Şimşek açıkladı: Erdoğan BAE’ye gidiyor

- Güncelleme:
Mehmet Şimşek açıkladı: Erdoğan BAE’ye gidiyor

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bir ziyaret gerçekleştirecek.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretine ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Bakan Şimşek, Kurban Bayramı öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte yaptıkları BAE ziyaretinin verimli geçtiğini belirtti. Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile yapılan görüşmelerde yeni ekonomik iş birliği fırsatlarının değerlendirildiğini söyleyen Şimşek, bayram boyunca iki ülke heyetlerinin konuya ilişkin çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizdi.

Gelecek hafta BAE’den Türkiye’ye bir heyetin geleceğini ifade eden Bakan Şimşek, iki ülke heyetleri arasındaki çalışmalar somutlaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE’yi ziyaret edeceğini söyledi. Bakan Şimşek, 11-12 Temmuz’daki NATO Liderler Zirvesi’nin ardından gerçekleştirilmesi planlanan ziyarette önemli ekonomik anlaşmalar imzalanmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...