Çiçek'ten 'korsan tahliye' yorumu: Eşkıya hukuku bedelini öder

Çiçek'ten 'korsan tahliye' yorumu: Eşkıya hukuku bedelini öder

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yargıda yaşanan 'tahliye krizine' ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yargıda yaşanan 'tahliye krizine' ilişkin olarak, "Hiç kimse hukuku arkadan dolanamaz. Aksi halde bu eşkıya hukuku olur" dedi. Çiçek, bazı gazetecilerle sohbetinde 'paralel yapı' tutukluları hakkında verilen tahliye kararları ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Meclis Başkanı Çiçek'in yargıdaki tahliye krizine ilişkin verdiği mesajlar şöyle:
8 yıldır ülkenin başına gelebilecek en büyük felaketin yargının siyasallaşması olduğunu söyledim. Kapatma davaları açıldı. Kendiliğinden olan bir şey değildi bunlar. Tutuklamalar, başka türlü keyfi şeyler oldu. Yargımız uzun zamandır hukuksal denetim yapmıyor. AYM ve Danıştay yerindelik denetimi yapıyor. Bunu da siyasi tercihlerine göre yapıyorlar. Böyle olunca yargı siyasallaşıyor. Mahkeme kararları da ona göre oluştu. Yani koli basilli su içen bir insanın ertesi gün karnı ağrır.
Bu olaylar siyasallaşmanın olduğunu gösteriyor. Türkiye'de kayıt dışı ekonomi, kayıt dışı siyaset de var. Yaşadığımız, parti kimliği altında yapılan bir siyasallaşma değil. Kayıt dışı siyasi unsurlar yargı içinde operasyonlar yapıyor. Bugün haksız tahliye, öbür gün haksız tutuklama, başka bir haksız karar. Yani kavgada yumruk sayılmaz. nbsp;
Bugün yaşanan olaylar da son bir ayın işi değil. Hiçbir yargı mensubu yetkisinin dışına çıkamaz. Kanun sana yetki vermemiş ama 'ben hakimim yaparım', 'sen istediğin kadar bağır, çağır, yanlış olsa da ben bildiğimi okurum' dersen bu da olmaz. Kimse hukuku arkadan dolanamaz. Bu eşkıya hukuku olur. nbsp;Eşkıya hukukunun da bir bedeli vardır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...