CHP'ye tokat gibi AK Parti cevabı!

CHP'ye tokat gibi AK Parti cevabı!

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) AK Parti üyeliği ile ilgili tartışmalara yer veren İngiliz basını CHP'nin yürüttüğü "lobi" faaliyetinden söz ediyor.

Geçtiğimiz kasım ayında AK Parti, AP'deİngiltere Başbakanı David Cameron'ın Muhafazakar Partisi'nin belkemiğini oluşturduğu, 'Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı' adlı merkez sağ oluşuma üye olarak kabul edilmişti. Times, Cameron'ın bu üyelikten ötürü eleştirildiğini yazarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın İngiliz Muhafazakarlara bu ittifakı yeniden değerlendirme çağrısı yaptığını belirtti. Habere göre CHP'li Oran, üyeliğin iptali için Cameron'ı "göreve çağırdı."

İHRAÇ ETMEYECEĞİZ

Ancak Times, söz konusu İttifakın Genel Sekreteri İngiliz Muhafazakar Daniel Hannan'ın AK Parti'yi gruptan ihraç etmeyi düşünmediklerini söylediğini aktardı. Hannan grubun Ankara'yla olumlu ilişkilere sahip olmaya değer verdiğini vurgularken şunları söyledi: "Şu andaki gelişmeler AK Parti'nin on yıldır yaptığı reformlar ışığında görülmeli. Bu reformlara Kürtlere yönelik yayın kısıtlamalarının kaldırılması da dahil" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...