CHP'den ilk 3 ay listesi

CHP'den ilk 3 ay listesi

GÜNDEM Haberleri

AK Parti ile yapacağı ikinci tur görüşmeleri öncesi CHP'nin müzakere masasında nasıl bir strateji izleyeceği de netleşmeye başladı.

Gökhan Kaya ANKARA
Bu kapsamda CHP'nin izleyeceği yol haritasına ilişkin ayrıntılar da netleşmeye başladı. Buna göre; CHP, müzakere sürecinde alt komisyonlar oluşturulmasını isteyecek. Bu komisyonlar iki partinin muhtemel hükümet döneminde birlikte yapacağı icraatların neler olacağını belirleyecek. CHP, AK Parti'ye hükümetin kurulması durumunda bazıları daha önce de açıkladığı 14 ilke içerisinde yer alan ve ilk 3 ayda yapılması gerekenleri sıralayacak. Bunlar 'yargı bağımsızlığı, emeklilere ikramiye, taşeron işçilere kadro ve asgari ücretin artırılması' gibi CHP'nin seçim vaatlerinden oluşacak. Tüm konularda anlaşmaya varılması durumunda ortaklık için el sıkışılacak. Bunların bir protokole bağlanmasını isteyecek olan CHP, nbsp;yapılması gerekenler listesinde AK Parti tarafından kabul edilmeyen maddeleri de kamuoyuyla paylaşacak ve 'talep ettik ama kabul edilmedi' diyerek masadan kalkacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...