AK Parti'den öneri: Ortaklar arası krizi 'ak saçlılar' çözecek

AK Parti'den öneri: Ortaklar arası krizi 'ak saçlılar' çözecek

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, problemlerin çözümü için iki partinin 'tecrübeli' isimlerinden oluşan bir komisyon kurulmasını önerecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümeti kurmak için bayramdan sonra ikinci tur görüşmeleri yapmayı planlarken, AK Parti'de oluşturulan komisyonlar da koalisyon protokolünün ana çerçevesini oluşturmak için mesai yapıyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki 'Hukuk komisyonu' koalisyon protokolünün hukuki çerçevesini hazırlamaya çalışıyor. Komisyonun yaptığı toplantılarda, ilginç bir öneri de gündeme geldi. Koalisyon hükümetinin kurulması durumunda ileride, hükümet ortakları arasında 'krize' sebep olabilecek konuların çözümü konusunda bir 'kriz masası' oluşturulması planlanıyor.
Diğer ortağın da kabul etmesi durumunda koalisyon protokolünde yer alacak öneriye göre, hükümet ortağı iki partinin belirleyeceği isimlerden oluşan bir akil insanlar heyeti benzeri bir kurul oluşturulacak. Bu kuruldaki isimler her iki partinin 'uzlaştırıcı yeteneği olan ve tecrübeli' isimlerinden oluşacak. Kurul, ortaklar arasında bir anlamda 'köprü' görevi üstlenecek. Kurul'da yer alacak isimler Bakanlar Kurulu üyeleri dışındaki isimlerden belirlenecek.
Hükümet devam ettiği sürece bu kurul belli aralıklarla toplanacak ve ortaklar arasında anlaşmazlığa neden olacak konular önce bu kurulun gündemine gelecek. Kuruldaki isimler karşılıklı görüşmelerle krizin aşılması için çalışacak. Orta yol bulunduktan sonra ise konu liderler seviyesinde ele alınacak ve son kararı parti genel başkanları verecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...