Bugün kabine yarın MYK...

Düzenleyen:
Bugün kabine  yarın MYK...

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan’ın 6 aylık yol haritasının kalbinde ekonomiyi canlandıracak tedbirler var.

İsmail Sonsuz ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden AK Parti Genel başkanlığına seçilmesinin ardından ilk Bakanlar Kurulu’nu bugün, ilk Merkez Yürütme Kurulunu (MYK) ise yarın topluyor.
Bakanlar Kurulu’nun ana gündemi Erdoğan’ın 6 aylık yol haritası olacak. Erdoğan’ın, toplantıda yol haritasına ilişkin ilk değerlendirmelerinde yapması ve bakanlardan 2017 sonuna kadar olan sürede  ‘Vatandaşı rahatlatacak, ekonomiyi canlandıracak’ tedbirlerle ilgili fikirlerini alacağı belirtiliyor. Başbakan Yıldırım’ın Genel Başkanvekili olarak yer alacağı MYK’da ise yeni üyeleri Mahir Ünal, Hamza Dağ ile Ravza Kavakçı Kan ilk kez katılacak. Toplantıda, AK Parti’nin kongre takvimi, il, ilçe ve belde kongrelerinin yıl sonuna kadar tamamlanmasına ilişkin yol haritası ele alınacak. Ayrıca, referandum sonuçlarına ilişkin olarak teşkilatlardan, belediyelerden, milletvekillerinden gelen raporlar, kamuoyu yoklamaları ve yapılan analizler masaya yatırılacak. Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin TBMM’den 6 ay içinde çıkarılması gereken uyum yasaları konusunda da bir sunum yapılması bekleniyor. Bunların yanı sıra, MYK’da, 1 Temmuz’da tatile girmesi gereken TBMM’nin çalışma takviminin de söz konusu uyum yasaları kapsamında yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.
Öte yandan AK Parti teşkilatlarının 15 Temmuz çatı davasının görüldüğü Sincan Cezaevi’ndeki nöbetinde bayrağı MYK üyeleri alıyor. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerine destek olmak için bugün, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında topluca Sincan Cezaevine gidecek olan MYK üyelerinin Cezaevi önünde bir açıklama yapması bekleniyor. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...