İngiltere'de OHAL’e doğru

Düzenleyen:
İngiltere'de OHAL’e doğru

DÜNYA Haberleri

Birleşik Krallık, 12 gün sonra ikinci bir terör saldırısıyla sarsıldı. 7 kişi öldü, 48 kişi yaralandı. Başbakan “Aşırılığa çok tolerans gösterdik” dedi ve güvenlik konseptinin değişeceğinin sinyalini verdi.

Manchester şehrinde 10 gün önce yaşanan ve 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından İngiltere, önceki gece yine terör şoku yaşadı. Londra Köprüsü’nde bir minibüs yayaların üzerine sürdü. Yolda yürüyenleri ezen minibüs, daha sonra köprünün güney ucundaki Borough Pazarı’na yöneldi. Araçtan inen 3 erkek, çevredekileri bıçakladı. Olayda 7 kişi öldü, 48 kişi yaralandı. Saldırganlar 8 dakika içinde vurularak öldürüldü. Olayla bağlantılı olduğu gerekçesiyle 12 kişi gözaltına alındı. 
Seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen Başbakan Theresa May, kabineyi topladı. Ardından açıklamada bulunan May “Son saldırılar arasında bağlantı yok ancak karşı karşıya olduğumuz tehditte yeni bir trend gördüğümüze inanıyoruz. Bu saldırı ülkede 3 ay içinde meydana gelen 3’üncü terör olayı. Güvenlik güçleri ve istihbarat servisleri, bu süre zarfında, 5 terör eylemi planını önledi. Ülkemizde aşırılığa çok fazla tolerans gösteriliyor. O sebeple aşırılığı teşhis edip ortadan kaldırmakta daha sağlam tutum alacağız” dedi. May, güvenlik tedbirlerinin artırılacağını bu çerçevede terörle mücadele yasasının güncelleneceğinin ve hapis sürelerinin uzatılmasının gündeme gelebileceğinin işaretini verdi.
Bu arada peş peşe gelen saldırılar, 8 Haziran’da yapılacak seçimlerin ertelenmesi çağrılarını da beraberinde getirdi. Ancak Başbakan, seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi.
İngiltere’de bayraklar yarıya indi. Uzun namlulu silahlarla şehrin muhtelif yerlerinde nöbet tutan polis alarm durumunda.
Bu arada birçok ülkeden taziye, kınama mesajı ve iş birliği çağrısı geldi. Saldırıyı kınayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Nerede olursa olsun terörü lanetliyoruz” dedi. AB Bakanı Ömer Çelik de “Kâbil, Bağdat ya da Batılı bir devletin başkenti aynı asimetrik tehditlerle karşı karşıya. Terör bütün dünyayı hedef alıyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...