Bombacılar iki kişi örgüt IŞİD

Bombacılar iki kişi örgüt IŞİD

GÜNDEM Haberleri

İlk bulgular terör örgütü IŞİD'i işaret ediyor. İki canlı bombanın da erkek olduğu belirlendi. Adli Tıp'ta incelemeler sürüyor.

Haber Merkezi ANKARA
Türkiye'yi hüzne boğan Ankara'daki hain saldırının perde arkası aralanıyor. Soruşturma ve inceleme kılı kırk yararak devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili tüm boyutları soruşturmak üzere 2 mülkiye başmüfettişi ve 2 polis başmüfettişi; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 5 savcı görevlendirmişti. Kimlik belirleme işlemlerinin hızlandırılması amacıyla takviye savcı iş başı yaptı. Olay yerinde saldırının failleri olduğundan şüphelenilen 2 kişiye ait ceset parçaları bulundu. Adli Tıp uzmanları, cesetlerin kimlere ait olduğunu belirlemek için DNA çalışmaları yürütüyor. Savcılığın talimatıyla polis, olayı aydınlatma çalışmaları kapsamında GSM kayıtları ve kamera görüntüleri üzerinde yoğunlaştı. Savcılık ayrıca, kimi Twitter hesaplarından yapılan ve saldırıyla ilgisi olabileceği değerlendirilen paylaşımları da inceliyor. Üst düzey emniyet yetkilileri, ilk bulguların IŞİD'i işaret ettiğini söyledi; “Bu saldırı, Suruç'un kopyası” dedi. 
KAHREDEN DETAYLAR
Saldırıda ortalığı kana bulayanların iki erkek canlı bomba olduğu netlik kazanırken, patlayıcıların hücum yeleklerine yerleştirildiği konuşuluyor. Saldırganlardan birinin 25-30 yaşlarında olduğu belirtiliyor. Patlamaların uzaktan kumanda ile değil elle tetiklendiği de diğer iddialar arasında. İki intihar bombacısının elektronik takibe yakalanmamak için bilgisayar, telefon ve internet kullanmadığı da tespit edildi. 
ÖLÜ?SAYISI 97'YE ÇIKTI
Bu arada biri Filistinli olmak üzere saldırıda ölenlerin sayısının 97'ye yükseldiğini açıklayan Başbakanlık, 92 kişinin kimlik tespitinin yapıldığını, bunlardan 91'inin de ailelerine teslim edildiğini duyurdu. Başbakanlık ayrıca, canlı bomba olduğu tespit edilen 2 erkek cesedi üzerinde kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
ÖLENLER İÇİN KARANFİL

Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırının ardından vatandaşlar, olay yerine gelerek karanfil bıraktı; hayatını kaybedenleri andı. Anma etkinliklerine yabancı gazetecilerin yoğun ilgisi dikkati çekti.

GÖRGÜ ŞAHİDİ: 'Bombacı' deyince çantayı bıraktı

Ankara'daki saldırılarda yaralananlardan Abdulselam Altun'un babası Mehmet Ali Altun, oğlunun canlı bombayı gördüğünü söyledi. Saldırganın elinde ve sırtında iki çanta taşıdığını belirten Altun, o anları şöyle anlattı: “Oğlum Abdulselam 'İlk önce gözümün önüne gelince şüphelendim. Sanki hissettim. 'Bombacı' dedim, panikledi. Öbür çantayı bıraktı, elindeki çantayı attı. Elinde bir şey varmış, ona bastığı an sadece ateş üstüme geldi' dedi. Oğlum şoka girmişti. Bir taraftan kardeşinin ayakları gitmiş, kendisi yaralı.” Acılı baba, oğlunun öğretmen olduğunu vurgulayarak, “Buraya bomba atmaya gelmedi. Diğer oğlum bilgisayar mühendisi. Barış için gelmişlerdi” şeklinde tepkisini dile getirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...