Baykar satılacak mı? Kılıçdaroğlu'na Haluk Bayraktar'dan cevap geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Baykar satılacak mı? Kılıçdaroğlu'na Haluk Bayraktar'dan cevap geldi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykar firmasına ilişkin "Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın kalktı fabrikayı Amerikalılara ya da Katarlılara sattı. Olmaz" yorumunda bulundu. Kılıçdaroğlu'na cevap ise Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan geldi. Bayraktar "Amerika'dan silah alınca kimsenin sesi çıkmıyordu" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmir'de gençlerle buluştu. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada savunma sanayide önemli rol alan Baykar firmasını hedef aldı.

Kılıçdaroğlu, Bayraktar ile ilgili “Güç, sizin savunma sanayinizin güçlü olmasına bağlıdır. Eğer bu alanda güçlü olursanız, illa silah kullanacağım diye bir kural yok. Ama herkes bilmeli ki Türkiye savunma sanayinde önemli bir aşamayı kat etti. Onların tamamı büyütülecek. Sadece özel sektöre verirseniz bu da Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın kalktı fabrikayı Amerikalılara sattı ya da bizim tank paleti verdiğimiz gibi Katarlılara verdi. Olmaz. Dünyanın bütün demokrasilerinde, otoriter rejimlerinde savunma sanayi mutlaka devletle beraber yürümek zorunda. Çünkü silahı kullanacak olan kim? Ordu" değerlendirmesinde bulundu.

"SELÇUK SİZE NE YAPTI?"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından da Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar karşılık verdi. Erdoğan, Eskişehir’de yaptığı konuşmada "Yatıyorlar kalkıyorlar Selçuk. Selçuk ne yaptı size? Neymiş, damatmış. Neymiş 'Erdoğan bunlara bol bol para vermiş', elinize dilinize dursun" dedi.

"HİÇBİR DEVLET KURULUŞUNDAN KREDİ ALMADIK"

CNN Türk’e telefonla bağlanan Bayraktar ise “Tartışmalar bitmiyor. Bu konuyu çok farklı yere çekiyorlar. Baykar dediğimiz 3.500 tane gencin çalıştığı, dünyanın 29 ülkesine ihracat yapan ve gelirinin yüzde 99,3’ünü buradan sağlayan bir firma; Bugüne kadar hiçbir devlet kuruluşundan kredi çekmemiş, nakit, hibe gibi uygulamaları kullanmamış” diye konuştu.

"KONUDAN HABERLERİ YOK"

Bayraktar Kızılelma’yı bütün konuştuğunu aktaran Haluk Bayraktar “Baykar bu teknolojiyi kendi imkanlarıyla geliştiriyor. Böyle bir firmanın yurt dışına satılması söz konusu bile değilken bu tür senaryolar üretmek, ithamlarda bulunmak çok büyük talihsizlik. Bu iftiralar iyi niyetli değil. Yaptığımız işler devletimizin iznine tabiidir. Bir savunma sanayi tesisi, işletme belgesi almadan faaliyet yürütemez. Bu, konudan haberleri olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

"SEÇİM ÖNCESİ İFTİRA ATIYORLAR"

Doğru yapılan şeylerin takdir edilmesi gerektiğini dile getiren Bayraktar, sözlerini şöyle noktaladı: Bu ülkenin geleceğine yönelik kazanıma herkes sahip çıkmalı. Silahları Amerika'dan alırken kimse bir şey demiyordu. Bilim merkezleri açıyoruz, TEKNOFEST gibi çok büyük festivaller düzenliyoruz; 1 milyondan fazla yarışmacı gencimiz başvurdu. Seçim öncesinde böylesine güzide en ufak hata bulunamayacak çalışmalara iftiralar atılarak karartılmaya çalışıldı. Rahmetli babamın nasihati şuydu ‘Hiç kimseden ne nakit ne hibe almayacaksınız’ Burada bir açık bulunup böylesine önemli kazanımı, halkın nazarında göz önünden düşürmek istiyorlar.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...