Başbakan Yıldırım: 82 model anayasa iş görmüyor

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: 82 model anayasa iş görmüyor

GÜNDEM Haberleri

“Her tarafı dökülen darbe anayasası artık iş görmüyor. Mevcut sistem ülkenin problemlerine kalıcı çözüm getirmiyor. Sürekli arıza üretiyor”

Başbakan Binali Yıldırım, Bitlis’te vatandaşlara hitap etti. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’den hesap sorulacağını söyleyen Yıldırım özetle şunları söyledi: Bakın, bu hain Gülen ne demişti, ‘Said-i Nursi Kürt olduğu için yanına gitmedim’ dedi. Bu kadar saygısız ve hadsiz bir alçak. Kürt olduğu için Saidi Nursi’nin yanına gitmiyorsun ama 10 yıllardır eserleri istismar ediyorsun. Hiç merak etmeyin, bu hainden, yaptıklarını hesabı mutlaka sorulacak. 

KALICI ÇÖZÜM ÜRETMİYOR
Türkiye’de anayasa değişikliği sonrasında her zaman güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Hükümetleri kuran da, hükümetlerin de işine sona veren de millet oluyor, patron sizsiniz. Türkiye’de birçok darbeyi gördük. Sizin seçtiğiniz hükümetler darbeyle işbaşından uzaklaştırıldı. İşte bu mevcut Anayasa 82 model artık her tarafı dökülen darbe Anayasası iş görmüyor. Sürekli arıza yapıyor, kriz üretiyor. Mevcut sistem ülkenin sorunlarına kalıcı çözüm üretemiyor. Ekonomi yeteri kadar büyümüyor. AK Parti döneminde son 15 yılda ekonomiyi 3 kat büyüttük. Eğer bu engellerle karşılaşmasaydık sürekli taciz etmeseydik inanıyorum ki en az 5 kat büyüyecekti. Bir yandan hizmet yapıyor, bir yandan da şeytan taşlıyoruz. Şeytan taşlamadan zaman buldukça yollar yapıyoruz, hastaneler, okullar yapıyoruz.

KÜRTLÜĞÜNÜZLE İFTİHAR EDİN 
Alçak PKK görsün bunları. Hem Kürtlüğümüzle iftihar edeceğiz hem de devletimizle iftihar edeceğiz. Çünkü biz bin yıldır bu topraklardayız. Savaşta, neşede, yasta beraber olduk. Bundan sonra da devamlı beraber olacağız. Aramızı bozmaya çalışan alçak terör örgütünü aramızdan çekip alacağız. Bu CHP, HDP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili hiç bir şey konuşmuyorlar. İşleri güçleri yalan dolan. Mecliste bu değişiklikler görüşülürken CHP, HDP neredeydi. Onlar kürsü işgal etmekle, kelepçelemekle, insanları yumruklamakla meşguldü. Ne yaptıklarını gördünüz. Bu sistem uzlaşma getiriyor. Kılıçdaroğlu çıkmış bu anaysa değişikliğinde ne yoksa ondan bahsediyor. Yalan diyorsun deyince de televizyonlara çıkıp tartışalım diyor. Açıp şu anayasa değişikliğini okumamış, neyin getirdiğini bilmiyor. Ömrünüz konuşarak, tartışarak geçti. Bizim tartışacak vaktimiz yok, millet hizmet bekliyor, iş bekliyor, ülkenin koşar adımlarla gitmesini bekliyor. 

SIRTLARINI KANDİL’E DAYADILAR 
HDP’nin durumunu anlatmaya bile gerek yok. Bunlar geldi dediler ki ‘biz artık Türkiye partisi olduk, Kürtlerin dertlerine derman olacağız’ dediler. 7 Haziran çıktı hemen gittiler Kandil’e teslim oldular, size ihanet ettiler. Sırtlarını terör örgütlerine, Avrupa’ya dayadılar. Soruyorum bir belediyenin işi çukur kazmak mı teröristlere lojistik destek sağlamak mı, onlara kaynak aktarmak mı. İşte bunun hesabını şimdi veriyorlar, verecekler. Biz Türkiye’yi de Kürt Türk kardeşlerimizi bu beladan kurtaracağız. İşte bu muhteşem tablo bunun müjdesidir. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...