Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar CANLI YAYIN

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar CANLI YAYIN

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, 'Biz tencere tavacı bir gençlik aramıyoruz. Biz okuyacak düşünecek ve Türkiye'yi yeniden inşa etmede ter dökecek bir gençlik arıyoruz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yeni Çiftlik Bulvarı'nın açılışında konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 30 Ağustos zaferimizi gerçekten çok büyük bir coşkuyla kutluyoruz bugün. Allah'a hamdolsun şehitlerinin izinden yürüyen bir gençlik var bugün. Tarihten ilham alarak geleceğe özgüvenle bakan bir gençlik var. Bu gençlik elinde taşla sapanla molotofla değil, kitapla kalemle zihninle fikirle yüreğinde cesaretle yürüyen bir gençlik. Bu gençlik terör örgütlerine vagon olan karanlık güçlere piyon olan değil Alpaslan'ın Lazım Karabekir'in Mehmet Akif'in izinden yürüyen bir gençlik. Bu gençlik yakan, yıkan, hakaret eden, vandal, barbar bir gençlik değil. Bu gençlik edebi, ahlakı bilen vatanı için okuyan şehitlerimizden ilham alan bir gençlik. Biz teneke çalan bir gençlik aramıyoruz. Biz tencere tavacı bir gençlik aramıyoruz. Biz okuyacak düşünecek ve Türkiye'nin istikbaline taş koyacak duvarlarımızı örecek Türkiye'yi yeniden inşa etmede ter dökecek bir gençlik arıyoruz. İşte o gençlik burada.

1071'deki zaferimizi bizim gençliğimiz bunu gitti kutladı. Bugün de Dumlupınar'da kutluyor. Biz bu gençliğe güveniyoruz. İnşallah Türkiye'yi bu gençlere emanet ediyoruz. Sevgili Ankaralılar bugün gençlerimizle el ele buradasınız. Cumhuriyet kurulduğunda 40 bin olan bir kasabaydı. Ankara'da çarpık kentleşme yaşanmasaydı çok iyi olurdu. Ama biz öyle geldi böyle gider demiyoruz. Tüm birikimimizi şehrilerimize aktarıyoruz. İstanbul, Ankara, G.Antep. Bu şehirlerin çehresi değişti. Çok eskiye gitmeyin 10 yıl önce havalanı ve yol nasıldı. Şimdi ne? Laf ola beri gele yok. Biz eserlerle konuşuyoruz. Fazla lafa hacet yok. Hizmet götürmenin son derece zor olduğu bir yerdi Ankara. Şu an bu bölge en modern ve en sağlıklı bölge. Mamak'tan, Keçiören'e tüm ilçelerde büyük dönüşümler gerçekleştirdik. Kararlıyız, yapacağız. Önümüz kesilmek isteniyor ama durmak yok yola devam. Dertli olacaksın ki iş üreteceksin. Bolu Dağı'nı patates, doğalgaz deposu yapalım dediler. Biz burası yol için konuşulmuştu dedik, ve Bolu Dağı'na yol yaptık.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...