Başbakan Erdoğan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın açılışını yaptı

Başbakan Erdoğan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın açılışını yaptı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yapımı tamamlanan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın açılış töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada 'Memleketin hayrına hangi işe girişsek karşımıza aynı koro çıkıyor. Milletimiz bunları gayet iyi tanıyor. İnşaat aşamasında yeri değiştirilen bir kaç ağaç için engellemeye çalıştıkları 1071 Malazgirt Bulvarı'na 105 bin çalı, 177 bin çiçek, 1022 adet 15-25 yaş arası ıhlamur ağacı, 3 bin 105 adet sedir, karaçam türü ağaçlar dikildi. Şimdi soruyorum kim çevreci. Bu gençler aldanmış, bu gençler aldatılmış bu gençler farklı gözlüklerle dünyaya bakıyorlar. Malesef peki, şu güzellikleri görebilecekler mi takdir edecekler mi işte ağaçlar yemyeşil çimler. Bunlar yapılanı görmez sadece engel olmaya çalışır. Bunlar yarın şu ağaçları yerlerinden sökmeye de çalışırlar. Bunlar bir yerleri taşlamak için parke taşlarını da sökerler.

Bunlara rağmen ülkemize milletimize hizmet ediyoruz bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Çocuklarımız için torunlarımız için Türkiye'yi 2071'e hazırlayacağız. 1071 Malazgirt Bulvarı bunun müjdecisidir. 12 Yıl önce milli gelirimiz 230 milyar dolardı bugün 800 milyar dolar. Nereden nereye geldik. Bunların kafası 1940'ların CHP kapafasıdır. Kendisi birşey yapmayan kimsenin de yapmasına izin vermeyen o zihniyete milletimiz yeter söz milletindir diyerek dur dedi. Menderes ve arkadaşlarının ülkemizi CHP zihniyetinden kurtarmasıyla milletimiz refahla demokrasi ile tanıştı. 1970'lerde yaşanan onca acı hadisenin 2001 krizinin gerisinde CHP zihniyeti vardır ama artık o eski Türkiye geride kaldı. Yeni Türkiye'de demokrasiyi hazmedemeyenlerin hiç bir karşılığı yok. Biz 2001 yılında Osmangazi'ye verilen 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü kendimize şiar edindik. Bu şiarla yola çıktık. Sandığa itibar etmeyenin sandıktan çıkan sonuca razı olmayanın ne Türkiye diye bir derdi ne de millet diye bir meselesi vardır. Türkiye'nin büyümesinden gelişmesinden güçlenmesinden rahatsız olanlar hiç bir zaman boş durmadılar, hep önümüzü kesmenin peşinde koştular. Kimi zaman cuntalar darbe peşinde koştular, terörü tırmandırıp can üzerinden kan üzerinden bizi köşeye sıkıştırmaya çalıştılar. Medya ile cumhuriyet mitingleri ile milletimizin kafasını bulandırmak istediler. Geçen yıl gezi parkı bahanesi ile burada olduğu gibi ağaç diyerek çevre diyerek ortalığı yaktılar yıktılar. O da işe yaramayınca çok daha sinsi ve tehlikeli bir yapıyı karşımıza çıkardılara. Bunu da sizlerin desteği ile hayır duası ile aştık aşıyoruz.

MONTAJI ASIL BİZ GÖSTERECEĞİZ NASIL YAPILDIĞINI

Dün gazetelerde binlerce kişinin dinlenmesi ile alakalalı haberler yer aldı. O malum paralel yapı inkar etti hayır dedi. Bunu savcılar yapmadı dedi o savcıları manşete aldı. Bugün İstanbul Başsavcısı açıklama yaptı. Bunlarda yalan var bu paralel yapı dini istismar etmek suretiyle milletimizi aldattı ve aldatmaya devam ediyor. Samimi vatandaşımız samimi duygularıyla yeri geldi zekatını verdi, kurbanlık koyununu bunlara verdi. Onlar bu zekatı da bu kurbanı da yerine değil bu şekildeki akla hayale gelmez ihanet çalışmaları içerisinde kullandılar. İşte dün de şahsımla alakalı tamamen bir uydurma, montaj bir kaset yayınlamaya kalktılar. Bunlar her şeyi yapar. Ulusal ve uluslararası teknolojiyi kullanarak bunu yapar. Kısa bir zamanda bu montajların nasıl yapılabileceğini biz sizler için ortaya koyacağız. Bunu CHP'de MHP'de görecek diğerleri de görecek.

Mayıs ve Haziran aylarında istanbul gibi Ankara'da da her türlü isyancı girişimi bunlar ülkemize yaşattılar. Kamu binalarına zararlar verdiler, sözlü ve fiili şiddet kullanarak insanımızı rahatsız ettiler.

ONLAR ESKİ TÜRKİYE'DE İŞE YARIYORDU

Benim sizden bir ricam var. Ülkemizin menfaatlerini milletimizin hissiyatını biz temsil ettiğimiz için bizim üzerimize geliyorlar. O olaylarda istanbul duvarlarına ne yazdılar biliyor musunuz 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazdılar. Böyle bir ihanet olabilir mi hainlere bakın. Ecdadını inkar eden bu tür hainlerle ne yazık ki MHP bunlarla kol kola geziyor. Ankara'da bayrağımızı yaktılar. Hakkari'ye gitti Bayrağımızı sallayamadılar. Kanal İstanbul, Nükleer Santral, Enerji ve Finans anlaşmalarımızdan kim niye rahatsız olur. Türkiye'nin dünya üzerinde güç sahibi olması kimi niye rahatsız eder. Sizin işinizi aşınızı ekmeğinizi evinizi özellikle bunları büyütmeniz kimi rahatsız eder. İşte 12 Yıldır Türkiye'de cunta kurup darbe yapmaya çalışanlarda Gezi olaylarını yapanlar da Paralel Yapı da aynı amaç için çalışıyor. Amaç, güçlenen gelişen bübüyen Türkiye'nin önünü kesmektir. Amaç, yeniden canlanan milletimizi içine kapamaktır. Bu oyunlar bu tezgahlar eski Türkiye'de işe yarıyordu. Sözün de yetkinin de millette yani sizlerde olduğu yeni Türkiye'de bu tezgahlar işe yaramıyor.Sizlere bu mücadelede yanımızda olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. Şurada 33 gün kaldı. 33 Gün ben sizlerden özel bir gayret istiyorum. Bu gayrete var mıyız. Özellikle hanım kardeşlerim, gençler var mıyız.

Bir müjde daha veriyorum. Çay yolu metrosu Allah nasip ederse 10 Mart'ta hazır. 10 Martta açılışını yapıyoruz. Biz eser üretiyoruz onlar laf üretiyor. Aramızdaki fark bu. Şimdi de açılışını yaptığımız işte bu sürecin bir sembolü olarak gördüğüm 1071 Malazgirt Bulvarı'nın bir kez daha hayırlı olmasını diliyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum' diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yunus Emre Arvas / TG.COM.TR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...