Başbakan Davutoğlu gençlere seslendi: Hediyemiz istikrar

Başbakan Davutoğlu gençlere seslendi: Hediyemiz istikrar
GÜNDEM Haberleri

"Gençlere taahhüdümüz; geleceğinizden kaygı duymayacağınız, ideallerinizi, iddialarınızı ortaya koyabileceğiniz, özgür bir Türkiye…"

Seçim maratonuna, bazı günlere 10 miting sığdırarak devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençleri de unutmadı. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" programında konuşan Davutoğlu'nun tavsiyeleri de vardı. Gençlere "Ben de sizin kadar gencim" diye seslenen Başbakan'ın sözlerinden satır başları şöyle: nbsp;
Gençlerle bir araya geldiğimizde aslında geleceği zihnimizde bir kez daha kuruyoruz. Tabii gençlerle bir araya geldiğimiz derken kendimi de gençlerin dışında tutmuyorum. Bazen beraber çalıştığımız genç arkadaşlar 'Bu tempoya nasıl dayanıyorsunuz?' diye soruyorlar. Diyorum ki 'Benim ruhum genç, bedenim de ruhuma uyuyor, hep beraber yürüyoruz.' nbsp;
Tarih idraki olmadan gelecek idraki olmaz. Şimdi Osmanlı'ya savaş açanların, Selçuklu'yu anlamayanların 'Cumhuriyeti inşa edeceğiz' demesi temelsiz bir çatı inşa etmek gibidir. nbsp;
On beşliler nesli, sizden daha gençti. Daha ergenlik çağında imparatorluğun çözülme sürecinin ağırlığı onların omuzlarına yüklenmişti. Vasiyet olarak söyleyeyim, eğer yurt dışına giderseniz, orada bir tek şehidimiz varsa gidin o şehidin huzurunda Fatiha okuyun, tefekkür edin. nbsp;
Beklentimiz özne olmanız. Mutlaka gidin ve oyunuzu kullanın. Özne olmak ülke kaderiyle kendi kaderinizle ilgili belirleyici olmaktır. Kim sizi nesneleştirmek isterse istesin ona karşı çıkın.
Size şu teminatı veriyorum; hangi düşüncede olursa olsun, her genç özgürce konuşacak. Ama hangi düşüncede olursa olsun kim şiddete başvurursa o da engellenecek. Farklı görüşler ifade edebiliriz ama hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemide kim delik açmaya kalkarsa ona karşı da bütün gençlik birleşmek durumundadır.
Bizim size taahhüdümüz; geleceğinizden kaygı duymayacağınız, plan yapabileceğiniz, ideallerinizi, iddialarımızı ortaya koyabileceğiniz, özgür bir ülke, hiçbir şekilde korku ile birtakım dürtülerle yaşamayacağınız, özgür bir şekilde düşüncelerinizi dile getireceğiniz bir Türkiye. Bu özgürlük ortamını ve bu ortamla beslenen ve onu da bekleyen istikrar ortamı, size vereceğimiz en büyük hediyedir."


DAVUTOĞLU'NDAN CHP'YE: nbsp;Asıl cumhuriyetçi her kente gidendir nbsp;
Başbakan Davutoğlu'nun ikinci durağı ise, partisinin 75. Şehir mitinginin yapıldığı Edirne'ydi. "Rumeli'deki ebedi ve ezeli başkent" olarak nitelendirdiği Edirne'yi selamlayarak başladığı konuşmasında AK Parti iktidarlarının icraatlarını anlatıp muhalefete yüklenen Başbakan özetle şunları söyledi: "Buraya gelip cumhuriyetçilik yapanlar, cumhuriyetimizden bahsedenler, adında cumhuriyet olan CHP, ülkenin belli bir bölgesine hiç gitmedi. Bazı şehirlerde hiç yok. Geçen dönem 33 vilayette CHP'nin milletvekili yoktu. MHP, milliyetçilik yapar ama Sivas'ın ötesine geçtiği görülmedi. Geçtiğimiz dönem 45 vilayette milletvekili yok. Zaten HDP'yi bir kenara koyun, onun derdi başka. Gerçek cumhuriyetçi, milliyetçi, demokrasi yanlısı olanlar Türkiye'nin her köşesine gidebilenlerdir."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...