'Barış ve istikrar için diplomasi kullanılmalı'

'Barış ve istikrar için diplomasi kullanılmalı'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısında, Irak’ta yaşanan son gelişmeler, ABD-İran gerginliği, Libya ve Suriye’deki son durumlar bütün boyutlarıyla ele alındı.

Toplantının ardından açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin bölgesel gelişmeler karşısındaki yapıcı tutumunu sürdürmesi gerektiğini, barış ve istikrarın teminine yönelik etkin adımların atılmaya devam edilmesini ve diplomasinin tüm imkanlarının sonuna kadar kullanılması gerektiğini özellikle vurguladı” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tarafları gerginliği artıracak adımlardan kaçınmaya davet ederken, Dışişleri de itidal çağrısı yaptı.

IRAK’A SEYAHAT UYARISI
Bu arada Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarını zorunlu olmadıkça Irak’a seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Uyarıda, halihazırda Irak’taki Türk vatandaşlarından, bakanlıkça yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları istendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...