Bakanlık'tan refakatsiz çocuk açıklaması: 1543'ü ailesine teslim edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakanlık'tan refakatsiz çocuk açıklaması: 1543'ü ailesine teslim edildi

GÜNDEM Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altından çıkarılan ve kayıt altına alınan refakatsiz 1911 çocuktan 1543'ünün ailesine teslim edildiğini açıkladı. 81 çocuğun ise kimliği henüz belirlenemedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük deprem 11 ili yerle bir etti. Binlerce bina enkaz yığınına döndü, altında kalan 44 binden fazla vatandaşımız canından oldu. Deprem sonrası  refakatsiz çocuklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından korunmaya alındı. Bakanlık son durumu Twitter hesabından duyurdu.

1543 ÇOCUK AİLESİNE TESLİM EDİLDİ 

Açıklamada, enkaz altından çıkarılmış, refakatçisi olmayan 1911 çocuğun kayıt altına alındığı belirtilerek, "Başvurucuların kimlik kontrolü ve doğrulaması sonrasında 1543 çocuk ailesine teslim edilmiş, 95 çocuğumuz tedavisinin ardından bakanlığımız tarafından kuruluş bakımına alınmıştır. 273 çocuğumuzun ise hastanelerde devam eden tedavi süreci yakından takip edilmektedir." bilgisi verildi.

KİMLİĞİ BELİRLENEMEYEN 81 ÇOCUK VAR

Açıklamada, çocuklardan 1830'unun kimliğinin tespit edildiği, 81'inin kimliğinin henüz bilinmediği belirtildi.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...