Bakan Fidan'dan Brüksel diplomasisi: Arnavut ve Estonyalı mevkidaşları ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan'dan Brüksel diplomasisi: Arnavut ve Estonyalı mevkidaşları ile görüştü

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Brüksel'de bulunan Bakan Fidan'ın diplomatik temasları devam ediyor. Kısa bir süre önce NATO Sekteri Stoltenberg ile görüşen Bakan Fidan, ardından Arnavut ve Estonyalı mevkidaşları ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'deki diplomasi trafiği yoğun bir şekilde sürüyor. 

Bakan Fidan, bugün gerçekleştirilecek toplantı öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüşmüştü.

Bakan Fidan ardından Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı İgli Hasani ve Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna  baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Fidan, Estonyalı mevkidaşıyla Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliğinde yapılan görüşmede, Türkiye-Estonya ilişkileri, Ukrayna’daki son gelişmeler ve NATO'nun gündemindeki konularını ele aldı.

ARNAVUT MEVKİDAŞIYLA GAZZE'Yİ GÖRÜŞTÜ

Bakan Fidan, ikili temasları kapsamında Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı İgli Hasani ile de bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile Arnavutluk arasındaki iş birliğini her alanda güçlendirme kararlılığı vurgulanırken, Balkanlar ve Gazze’deki son gelişmeler masaya yatırıldı.

STOLTENBERG VE BLINKEN'LA GAZZE'Yİ ELE ALMIŞTI

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Görüşmede Gazze ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ele alındı.

TOPLANTININ GÜNDEMİ

Ukrayna’da savaşın ve Gazze’deki insanlık dramının sürdüğü dönemde düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Avrupa-Atlantik bölgesindeki güvenlik durumunun değerlendirilmesi, Balkanlar'daki gelişmelerin ele alınması ve Dışişleri Bakanları düzeyindeki ilk NATO-Ukrayna Konseyi oturumunun gerçekleştirilmesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...