Bakan Dönmez'den elektrik ve doğal gaz açıklaması: Uzmanlarca onay verilen hasarsız konutlara verilebilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Dönmez'den elektrik ve doğal gaz açıklaması: Uzmanlarca onay verilen hasarsız konutlara verilebilecek
GÜNDEM Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez deprem bölgesindeki elektrik ve doğal gaz aile ilgili açıklamalarda bulundu. Dönmez hasarın olmadığı bölgelerden başlayarak az hasarlı binalar da bu kapsamda değerlendirerek, doğalgazın kontrollü bir şekilde verileceğini belirtirken, deprem bölgesinde de uzmanlarca onay verilen hasarsız konutlara da elektrik verilebileceğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş TEİAŞ 12. İşletme Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, Kahramanmaraş'taki lav iddialarıyla ilgili "Kahramanmaraş bölgesinde Kuşdağı’nda bir lav hareketi olduğu yönünde videolar ve bilgiler dolaşıyor. Konuyu öğrenir öğrenmez MTA'yı hemen talimatlandırdık. Uzmanlar bölgede incelemelere başladılar. İlk değerlendirmelerin bir volkanik hareket olmadığı yönünde. Çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, doğal gaz bor hatlarının büyük hasar gördüğünü söyleyerek, "Şehirlere doğalgaz taşıyan ana doğalgaz bor hatlarında 18 adet büyük hasar meydana geldi. Bunlar boruların kopması suretiyle oluştu. Şehir içerisindeki gaz dağıtım kuruluşlarının bu gazın evlerimize ve iş yerlerimize intikali ile ilgili yapması gereken bazı işler var. Kontrolleri ve hasar tespitleri yapmaları gerekiyor." dedi.

DOĞALGAZI BİLEREK ŞEHİRLERE VERMİYORUZ, YANGINLAR OLABİLİR

Bakan Dönmez'in açıklamalarının devamında "Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman şehirleri doğalgazsız kalmıştı. Dün itibarıyla BOTAŞ onarım işlemlerini tamamladı. Artık bu şehirlerimizin girişinde doğalgaz var. Değerlendirmelerimizi yapmadan, güvenli bir ortam oluşturmadan doğalgazı şehirlerimize, mahallelerimize, sokaklarımıza veremiyoruz. Doğalgazı, özellikle hasarın yoğun olduğu bölgelerde biz bilerek vermiyoruz. Vermememiz gerekir. Doğalgaz dağıtım şirketleri her bir binaya girerek iç tesisatları kontrol etmek zorunda. Çünkü bina sarsıldı. İç tesisatta bir hasar oluşmuş olabilir. Gazı binaya verdiğinizde kaçaklar olabilir. Yangınlara sebebiyet verebiliriz” ifadelerini kullandı. 

AKARYAKIT AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez akaryakıt ile ilgili “Depremden önce bu bölge günlük yaklaşık 6-7 milyon litre akaryakıt tüketirken, depremle birlikte bu sayı 3 kat arttı ve 18-20 milyon litrelere çıktı. Ama zamanında aldığımız tedbirlerle de bu ikmalleri tamamladık. Bölgede akaryakıtla ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor.” ifadelerini kullandı. 

"14 BİN 600 ÇALIŞANIMIZLA ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNE KATKI SAĞLADIK"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  “9 bin 782 madencimiz arama kurtarma çalışmalarında görev aldı. Bakanlığımızın ilgili elektrik, gaz ve maden şirketleri 4 bin 823 kişiyle bu çalışmalara destek sağladı. Toplamda 14 bin 600 çalışanımızla arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağladık.” diye belirtti. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...